Pajur ja Sander asuvad nädalavahetusel cyclo-crossis Eesti meistri tiitleid kaitsma

Markus Pajur

Laupäeval, 26. oktoobril koguneb kogu Eesti cyclo-crossi paremik Tartusse Anne Kanali terviserajale, et selgitada välja Rand & Tuulberg Eesti meistrivõistluste medaliomanikud. Tiitlikaitsjatena asuvad stardijoonele Markus Pajur ja Laura Lizette Sander.

Pajur on tänavu juba cyclo-crossi radadel head hoogu näidanud, võites BikeFanatics Eesti cyclo-crossi karikasarja viimased kaks etappi Rakkes ja Tallinnas. Talle asuvad teiste hulgas konkurentsi pakkuma eelmise aasta pronksmedalist Gert Kivistik, viimasel kahel karikasarja etapil teise kohaga leppima pidanud ja Elva etapi võitja Markus Mäeuibo, Viljandi etapi parim Matthias Mõttus ja maanteeratturite EM-ilt pronksmedali pälvinud Madis Mihkels.

Eliitmeeste start antakse Anne Kanali terviserajal kell 16 ning võistlus kestab orienteeruvalt tund aega.

Eliitnaiste klassis tõotab tulle Eesti meistri tiitlile põnev lahing, sest stardis on tiitlikaitsja Laura Lizette Sander, kuid kuldset medalit ihkavad kindlasti ka BikeFanatics Eesti cyclo-crossi karikasarjas neli etappi võitnud Mari-Liis Mõttus ja eelmise aasta hõbemedalist Elisabeth Ebras. Seejuures on Sander ja Mõttus tänavu juba koos võidu sõitnud, kui heideldi Tallinnas Kalevi meistri tiitli eest. Seal jäi peale Mõttus.

Eliitnaised lastakse rajale kell 15 ning nende sõidu pikkus on orienteeruvalt 45 minutit. Ootame teid kõiki raja äärde kaasa elama, sest lisaks eliitklassidele on võistlustules ka noor- ja harrastusratturid. Võistluspäev algab kell 11 ja lõpeb kell 17.30.

Võistlust on võimalik vaadata otseülekandena Eesti Jalgratturite Liidu Youtube’i kanalil: https://www.youtube.com/watch?v=qqUV-isl6F4

Otsetulemused leiab jooksvalt siit: https://nelson.racetecresults.com/

Rajakaardiga saab lähemalt tutvuda siin: https://is2020.sportos.eu/bw_client_files/sportos/public/img_1919/File/CX_EMV_Tartu_2024_rajakaart_297_x_210_mm(1).png

EJL tänab koostööpartnereid: Ehitusfirma Rand & Tuulberg, Vallikraavi Kinnisvara, Ehitustrust, RTG Projektbüroo, RTS Infra Eesti, Jetoil, Hearum, Malmerk Klaasium, Graanul Invest, Columbia-Kivi, Viimsi Keevitus, Kagu Engineering, Kaamos, Reval Cafe, Tartu linn, Lõuna-Eesti rattaklubi.

Foto: Kristjan Kivistik

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X