Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu president kandideerib ROK-i presidendiks

David Lappartient

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) avaldas uueks presidendiks kandideeritavate nimed. Teiste hulgas seadis oma kandidatuuri üles Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu president David Lappartient.

ROK-i senine president Thomas Bach on olnud ametis 12 edukat aastat. Uued valimised toimuvad järgmise aasta märtsis. Kandidaatideks on David Lappartient, prints Faisal bin Hussein, Sebastian Coe, Kirsty Coventry, Johan Eliasch, Juan Antonio Samaranch ja Morinari Watanabe.

Kandidaadid tutvustavad oma programme järgmise aasta jaanuaris Šveitsis Lausanne’is toimuval ROK-i koosolekul. ROK-i uus president peab saama 103-lt liikmelt enamuse toetuse. See nõuab hoolikaid läbirääkimisi ja liidu loomist. Bachi järeltulija astub ametisse enne 2026. aasta Milano-Cortina taliolümpiamänge.

Foto: UCI

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X