Rooni ja Mätik lõpetasid EM-il 20 parema seas, eliitnaiste võit läks Hollandisse

29523990-46ee-4353-a9f8-e9e3d5f14a3e

Belgias Heusden-Zolderi ja Hasselti linnades peetavatel maanteeratturite Euroopa meistrivõistlustel jõudsid meesjuunioride grupisõidus 20 parema hulka Ron Rooni ja Oliver Mätik. Eliitnaiste konkurentsis krooniti Euroopa meistriks hollandlanna Lorena Wiebes.

Meesjuunioride 129,7-kilomeetrise grupisõidu võitis norralane Felix Örn-Kristoff (2:40.41), kes alistas jooksikute grupist hispaanlase Hector Alvarezi ja prantslase Paul Seixas’ (+0.01). Peagrupp kaotas võitjale 52 sekundiga ning sprintis 11. koha peale. Eesti maanteeratturite koondise liikmetest sai Ron Rooni 16., Oliver Mätik 19., Arseni Laidinen 30., Riko Tammepuu 43. ja Richard Ründva (+5.13) 66. koha. Joonas Puuraid tulemust kirja ei saanud.

Eliitklassi naised sõitsid 162 kilomeetrit ning finišisse jõudis koos suur peagrupp. Oma paremuse pani kindlalt maksma hollandlanna Lorena Wiebes (3:56.34). Hõbemedali teenis itaallanna Elisa Balsamo ja pronksi poolatar Daria Pikulik. Ainsa eestlasena oli eliitnaiste grupisõidus stardis Kristel Sandra Soonik, kes tulemust kirja ei saanud.

Pühapäeval lõpetatakse Euroopa meistrivõistlused naisjuunioride ja eliitmeeste grupisõitudega. Eesti koondist esindavad Lauren Pohl, Liisi Lohk, Mariann Koik, Madis Mihkels, Norman Vahtra, Markus Pajur, Rait Ärm, Karl Patrick Lauk ja Siim Kiskonen.

Eesti Jalgratturite Liit tänab toetajaid Rand&Tuulberg, Jetoil As, GraanulInvest, SKO Motors – Škoda esindus Laagris, Hearum, Malmerk Klaasium, Kaamos Kinnisvara, EHL Profiles, Merko, Team Estonia.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X