Nii Sander kui Mätik pälvisid temposõidu EM-il 10. koha

EM eraldistart osalejad

Belgias Hasselti lähiümbruses alanud maanteeratturite Euroopa meistrivõistlustel pälvis Laura Lizette Sander temposõidus kuni 23-aastaste naiste konkurentsis 10. koha. Oliver Mätik oli kümnes meesjuunioride hulgas.

Kuni 23-aastaste naiste seas võidutses 31,3-kilomeetrises temposõidus soomlanna Anniina Ahtosalo ajaga 40 minutit ja 54 sekundit, mis teeb keskmiseks kiiruseks ligi 46 km/h. Talle järgnesid valitsev maailmameister Antonia Niedermaier (+0.29) ja Luksemburgi rattur Marie Schreiber (+0.31). Sander kaotas võitjale 58 sekundiga. Elisabeth Ebras kukkus ja tulemust kirja ei saanud.

Meesjuunioride klassis läks võit Hollandisse, kui parim oli Michiel Mouris ajaga 37 minutit ja kaheksa sekundit. Hõbemedali pälvis belglane Jasper Schoofs (+0.07) ja pronksmedali sakslane Paul Fietzke (+0.23). Kümnenda koha teeninud Mätik jäi võitjast ühe minuti ja kümne sekundi kaugusele. Teistest eestlastest sai Ron Rooni (+2.25) 25. ja Joonas Puuraid (+3.00) 31. koha.

Eliitklassi meeste seas krooniti esmakordselt Euroopa meistriks itaallane Edoardo Affini, kes läbis 31,3 kilomeetrit ajaga 35 minutit ja 15 sekundit. Teise tulemuse sõitis välja šveitslane Stefan Küng (+0.09) ja kolmanda võitja kaasmaalane Mattia Cattaneo (+0.19). Eesti meistrivõistluste pronksmedalist Taavi Kannimäe teenis 23. koha, kaotades parimale kahe minuti ja 53 sekundiga.

Eliitklassi naiste hulgas võidutses kodupubliku rõõmuks Lotte Kopecky, kelle ajaks mõõdeti 39 minutit. Hollandi temposõiduspetsialist ning hiljuti emaks saanud Ellen van Dijk kaotas talle 43 sekundiga ning pronksmedali teeninud austerlanna Christina Schweinberger ühe minuti ja kahe sekundiga. Ühtki eestlannat stardis ei olnud.

Naisjuunioride konkurentsis teenis esimese koha hispaanlanna Paula Ostiz, kes sõitis 13,3 kilomeetrit ajaga 17 minutit ja 52 sekundit. Vaid sekundilise kaotusega pidi teise kohaga leppima hollandlanna Fee Knaven. Pronksmedali sai kaela Slovakkia koondislane Viktoria Chladonova (+0.10). Liisi Lohk teenis 27. koha, jäädes võitjale alla ühe minuti ja 29 sekundiga.

Kuni 23-aastaste meeste seas eestlasi stardis ei olnud. Kuldmedali pälvis belglane Alec Segaert, kelle ajaks 31,3-kilomeetrisel distantsil mõõdeti 35 minutit ja kuus sekundit. Pjedestaalile sõitsid end veel rootslane Jakob Söderqvist (+0.30) ja hollandlane Wessel Mouris (+0.34).

Neljapäeval on EM-il kavas segateatesõidud, kus eestlased ei osale. Reedel jagatakse EM-medalid kuni 23-aastaste naiste ja meeste grupisõitudes. Eestlastest on stardis Laura Lizette Sander, Elisabeth Ebras, Elina Tasane, Aidi Gerde Tuisk, Romet Pajur, Oskar Küüt, Markus Mäeuibo, Frank Aron Ragilo, Martti Lenzius ja Aaron Aus.

Eesti Jalgratturite Liit tänab toetajaid Rand&Tuulberg, Jetoil As, GraanulInvest, SKO Motors – Škoda esindus Laagris, Hearum, Malmerk Klaasium, Kaamos Kinnisvara, EHL Profiles, Merko, Team Estonia.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X