Martin Laas oli Hiinas taas võidukas

Martin Laas

Hiinas jätkuval Poyang Lake’i velotuuri (UCI 2.2) kolmandal etapil (147 km) pälvis Martin Laas (Ferei Quick-Panda Podium Mongolia Team; 2:41.31) hooaja kuuenda UCI võidu.

Laas edestas grupifinišis lätlast Maris Bogdanovicsi (Hengxiang Cycling Team) ja austraallast Blake Agnolettot (ARA | Skip Capital). Mihkel Räim finišeeris 28., Oskar Nisu 75. ja Gleb Karpenko 128. positsioonil.

„Etapp oli suhteliselt lihtne, ringil oli ainult paar väiksemat nukki,“ rääkis Laas võistluse järel. „Alguses läks kohe kolmemeheline jooksikute grupp minema ja liidri tiim hakkas asja kontrollima. Poole sõidu peal panime ühe oma mehe neile appi. 25 km enne lõpu läks asi natuke tõsisemaks ja toimus paar rünnakut, mille grupp neutraliseeris ja edasi jäi jälle üle asja lõpuni kontrollida.“

„Tiim töötas hästi ja asjad meie poolel enamasti sujusid,“ jätkas Laas. „Lõpus jäi üks mees puudu, kuna pidime Glebi panema tööle, sest teised tiimid vaatasid meie otsa ja mongolid meil väga tugevad pole, kadudes üsna kiirelt ära. Oskar ja Miku said viimasel neljal kilomeetril kahekesi hästi hakkama ja mul jäi lõpusirgel asi ainult vormistada.“

Üldarvestuses jätkab esikohal Petr Rikunov (Chengdu Cycling Team), kellele järgnevad Bogdanovics (+0.19) ja uusmeremaalane Ethan Batt (+0.26). Nisu (+1.32) on 13., Räim (+3.20) 39., Karpenko (+10.01) 90. ja Laas (+10.47) 94. positsioonil.

Velotuuri neljandal etapil sõidetakse Zixi lähiümbruses 108,5 kilomeetrit.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X