Merili Sirvel alustas MM-i lühirajasõidu 36. kohaga

Merili Sirvel

Andorras Pal Arinsali rattapargis jätkuvatel maastikuratturite maailmameistrivõistlustel pälvis Merili Sirvel lühirajasõidus 36. koha.

Eliitklassi naiste konkurentsis krooniti maailmameistriks inglanna Evie Richards (19.46), kes edestas põnevas finišiheitluses prantslannat Pauline Ferrand Prevot’d (+0.01). Pronksmedali teenis rootslanna Jenny Rissveds (+0.18). Sirvel võeti rajalt maha kolm ringi enne finišit.

„Start ja esimesed kaks ringi läksid väga kenasti, aga peale seda ei suutnud enam ühelgi rajalõigul piisavalt taastuda ja päris mitmed naised läksid mööda,“ rääkis Sirvel võistluse järel. „Ilmselt pole keha ikkagi veel kõrgusega piisavalt harjunud. Loodetavasti on pühapäeval parem enesetunne.“

Eliitklassi meeste seas võidutses prantslane Victor Koretzky (21.49), kellele järgnesid britt Charlie Aldridge (+0.03) ja Lõuna-Aafrika Vabariigi rattur Alan Hatherly (+0.03). Markus Pajur pidi võistluse katkestama purunenud esirehvi tõttu.

Kuni 23-aastaste naiste kolm paremat olid kanadalanna Isabella Holmogren (20.31), inglanna Ella Maclean-Howell (+0.22) ja kanadalanna Ava Holmgren (+0.26). Kuni 23-aastaste meeste hulgas läks kaksikvõit Ameerika Ühendriikidesse, kui esimestena ületasid finišijoone Riley Amos (22.02) ja Bjorn Riley (+0.00). Pronksmedali pälvis taanlane Tobias Lillelund (+0.04).

Reedel selgusid Andorras veel olümpiakrossi maailmameistrid juunioride klassides. Naisjuunioride seas pälvis esikoha slovakitar Viktoria Chladonova (1:01.24), edestades kanadalannat Rafaelle Carrieri (+0.36) ja sloveenlannat Maruša Tereza Šerkezi (+1.31). Meesjuunioride klassis võitis taanlane Albert Philipsen (1:01.59), teisena lõpetas hispaanlane Hugo Franco Gallego (+1.55) ja kolmandana taanlane Nikolaj Hougs (+1.56).

Laupäeval jagatakse MM-medalid mäestlaskumises ja pühapäeval olümpiakrossides. Viimasel distsipliinil on võistlustules Janika Lõiv, Merili Sirvel ja Markus Pajur.

Eesti Jalgratturite Liit tänab toetajad EHL Profiles, Rand&Tuulberg, Jetoil As, Scania Eesti, Malmerk Klaasium, Kaamos Kinnisvara, Viking Window, Team Estonia.

Foto: Egopromotion

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X