Taaramäe Vueltast: etappide algused on nii rasked, aga lõpus läheb tunne heaks

Rein Taaramäe

Hispaania velotuuri 12. etapi (137,5 km) võitis jooksikute hulgast 23-aastane debütant Pablo Castrillo (Equipo Kern Pharma; 3:36.12). Rein Taaramäe (Intermarche – Wanty) finišeeris favoriitide grupis 22. positsioonil.

„Etappide algused on nii rasked, et ma ei jõua midagi teha. Olen ühe koha peal ja jalad on täiesti kinni. Mõne lihtsama koha peal jõuan üritada. Ma ei tea, kas see on vanusega tulnud. Olen hull diisel ikka,“ ütles Taaramäe etapi järel, kes tuli lõpusirgele väikese vahega peagrupi ees, ent neelati finišiks siiski alla. „Iga etapi lõpus läheb tunne heaks. Mõtlesin, et võtan rahulikult, aga nii lihtne oli sõita esimese grupiga tõusu otsa. Kümnendal etapil võtsin rahulikult, aga tundsin, et ka seal oleks saanud tegelikult peagrupiga lõpuni.“

„Varem Vueltat sõites sain tõusudel tulistades ees ära, aga enam ei ole varianti. Midagi on muutunud. Ise hoian endale pöialt, et saan ühel päeval siiski eest, sest siis olen mängus sees,“ jätkas Taaramäe. „Hea, et seekord oli meeskonnakaaslane jooksikute seas. Kahjuks tal seal midagi teha ei õnnestunud, aga hea, et üritas.“

Castrillo järel sai teise koha britt Max Poole (Team dsm-firmenich PostNL; +0.08) ja kolmanda koha hispaanlane Marc Soler (UAE Team Emirates; +0.16). Taaramäe grupp kaotas võitjale kuue minuti ja 29 sekundiga.

Üldarvestuses jätkab liidrina Ben O’Connor (Decathlon AG2R La Mondiale Team), kellele järgnevad Primož Roglic (Red Bull – BORA – hansgrohe; +3.16) ja Enric Mas (Movistar Team; +3.58). Taaramäe (+43.18) on 37. kohal. Reedel on Vueltal kavas 176-kilomeetrine etapp. Lõpufiniš on 7,5 kilomeetrit keskmise tõusuprotsendiga 9.

Foto: Raul Soome

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X