Napilt kukkumist vältinud Mihkels Belgias pälvitud 18. kohast: tulin finišikurvi oma grupi esimesena, aga mäletasin lõpusirge pikkust valesti

Madis Mihkels

Madis Mihkels (Intermarche – Wanty) pälvis Belgia ühepäevasõidul Muur Classic Geraardsbergen (UCI 1.1; 180,2 km) 18. koha.

Finišisirgele jõudes oli võidu nimel heitlema jäänud kolm ratturit. Oma paremuse neist pani kodupubliku rõõmuks maksma Jenno Berckmoes (Lotto Dstny; 4:04.32), edestades norrakat Tobias Halland Johannesseni (Uno-X Mobility; +0.02) ja šveitslast Fabio Christeni (Q36.5 Pro Cycling Team; +0.02). Mihkels lõpetas grupis, mis kaotas võitjale 32 sekundiga.

Eestlane oma tulemusega rahule ei jäänud, sest Muur van Geraardsbergenil toimunud võidumineku ajal tuli Mihkelsil kukkumisse sattumise tõttu ratast vahetada. „Jäin ise püsti, kuid rattaga enam edasi sõita ei saanud,“ kirjeldas Mihkels võistluse järel. „Jälitasin gruppi pikalt ja finišis sõitsime viienda-kuuenda koha peale. Lõpp oli tõusu otsas koos vasakkurviga. Millegi pärast mäletasin, et joon on 150 m peale kurvi. Tulin finišisirgele juba vajutades esimesena välja, kuid siis nägin, et 400 meetrit on veel minna. Viimased 150 m kustusin juba täiesti ära.“

Kokku sai raskel võitlusel tulemuse kirja vaid 53 ratturit.

Foto: Avely Austa

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X