Taaramäe Vuelta kaheksandast etapist: ootamatult püüdsime palju häid rattureid kinni

Rein Taaramäe

Rein Taaramäe (Intermarche -Wanty) pälvis Hispaania velotuuri kaheksandal etapil (Ubeda – Cazorla; 159 km) 30. koha, aidates enne lõputõusu kukkunud meeskonnakaaslast Louis Meintjest.

Tänavuselt Vueltalt teise etapivõidu pälvinud sloveenile Primož Roglicule (Red Bull – Bora – Hansgrohe; 3:38.34) järgnesid hispaanlased Enric Mas (Movistar Team; +0.00) ja Mikel Landa (Soudal Quick-Step; +0.14). Taaramäe kaotas võitjale ühe minuti ja 55 sekundiga.

„Meeskonnakaaslane Meintjes kukkus paar kilomeetrit enne lõputõusu ja kuna ta on meie ainuke üldarvestuse peale sõitja, kellel on võimalus TOP20 jõuda, vedasin ta lõpuni,“ ütles Taaramäe. „Ootamatult püüdsime palju häid rattureid kinni ja liidrile tõusuga juurde palju ei kaotanud, sest alustasime juba üle poole minuti pikkuse kaotusega. Pigem positiivne päev.“

„Tahtsin hommikul jooksikute sekka ka saada, aga ei õnnestunud,“ jätkas Taaramäe. „Madin oli kõva ja väga raske oli õige hetk ära tabada. Vuelta on veel pikk, vast jõuab.“

Üldarvestuses jätkab liidrina austraallane Ben O’Connor (Decathlon AG2R La Mondiale Team), kellest Roglic jääb maha kolme minuti ja 49 sekundiga ning Mas nelja minuti ja 31 sekundiga. Taaramäe hoiab 40. positsiooni (+16.16). Pühapäeval on velotuuril kavas taas mägine etapp pikkusega 178,5 kilomeetrit.

Prantsusmaal lõppes 38. Tour Poitpu – Charentes en Nouvelle Aquitaine (UCI 2.1), mille finaaletapil (175,3 km) võidutses prantslane Arnaud Demare (Arkea – B&B Hotels; 3:44.13). Eestlased Rait Ärm ja Norman Vahtra (mõlemad Van Rysel – Roubaix) said grupifinišis vastavalt 15. ja 36. koha. Üldarvestuses teenisid kaksikvõidu norrakad Sören Wärenskjold ja Fredrik Dversnes (mõlemad Uno-X Mobility; +0.30), kolmas oli prantslane Samuel Leroux (Van Rysel – Roubaix; +0.36). Vahtra (+2.05) sai 18. ja Ärm (+2.48) 24. koha.

Belgias sõidetud meeste ühepäevasõidul Druivenkoers – Overijse (UCI 1.1; 206,3 km) pälvis võidu hollandlane Jelte Krijnsen (Q36.5 Pro Cycling Team; 4:46.33), edestades prantslast Matis Louvel’i (Arkea – B&B Hotels; +0.39) ja belglast Jenthe Biermansi (Arkea – B&B Hotels; +0.48). Madis Mihkels (Intermarce – Wanty; +8.52) sai 23. koha.

Naiste ühepäevasõidul GP Lucien Van Impe (UCI 1.2; 140,7 km) võidutses hollandlanna Evy Kuipers (Fenix-Deceuninck; 3:31.11), edestades Anastasiya Kolesavat (Canyon//SRAM Generation; +0.00) ja kaasmaalannat Sofie van Rooijeni (VolkerWessels Women’s Pro Cycling Team; +0.05). Eestlannad Aidi Gerde Tuisk (Team Coop – Repsol) ja Laura Lizette Sander (AG Insurance – Soudal NXTG) said vastavalt 18. ja 63. koha.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X