Taaramäe Vuelta neljandast etapist: Esimene test läks pigem hästi

Rein Taaramäe

Hispaania velotuuri neljandal etapil (Plasencia – Pico Villuercas; 170,5 km) võidutses sloveen Primož Roglic (Red Bull – BORA – hansgrohe; 4:26.49). Taaramäe sai väga järsu mäefinišiga võistluspäeval 24. koha.

Roglic edestas finišis liiga vara võitu tähistama hakanud belglast Lennert van Eetvelti (Lotto Dstny) ja portugallast Joao Almeidat (UAE Team Emirates). Taaramäe kaotas võitjale ühe minuti ja 15 sekundiga.

„Esimene test läks pigem hästi,“ ütles Taaramäe võistluse järel. „Pidasin kuumale vastu, mida oli üle 40 kraadi ja lõputõus oli väga-väga järsk. Tunne oli hea. Proovisin ka alguses eest ära saada, aga ei läinud õnneks. Napilt jäin rongist maha. Aga hea, et ei saanud neile sabale, sest täna neid lõpuni ei lastud.“

Roglic kerkis liidriks ka üldarvestuses, edestades Almeidat kaheksa ja hispaanlast Enric Masi (Movistar Team) 32 sekundiga. Taaramäe jätkab võistlemist 29. positsioonil (+2.08). Kolmapäeval sõidavad ratturit 177 kilomeetrit finišiga Sevilla linnas.

Prantsusmaal alanud 38. Tour Poitou – Charentes en Nouvelle Aquitaine velotuuri (UCI 2.1) avaetapil (Les Gonds – Cognac; 178,5 km) said eestlased Rait Ärm ja Norman Vahtra (mõlemad Van Rysel – Roubaix) vastavalt 20. ja 34. koha. Võidu pälvis norrakas Frederik Dversnes (Uno-X Mobility; 3:49.10). Teisel etapil on kavas 181,7 kilomeetrit marsruudil Gensac-la-Pallue – Niort.

Belgias peetud naiste ühepäevasõidul Egmont Cycling Race Women (UCI 1.2; 113,8 km) teenis Aidi Gerde Tuisk (Team Coop – Repsol) 19. koha. Soolovõidu sai hollandlanna Lieke Nooijen (Team Visma | Lease a Bike; 2:55.02).

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X