Merili Sirvel pälvis maastikumaratoni EM-il 12. koha

Merili Sirvel

Taanis Viborgis peetud maastikumaratoni Euroopa meistrivõistlustel pälvis Merili Sirvel eliitnaiste konkurentsis 12. koha.

Võistlus peeti 25-kilomeetrisel ringil, mida tuli läbida kolm korda. Eliitnaiste klassis krooniti Euroopa meistriks hollandlanna Rosa van Doorn ajaga 4:01.25. Hõbemedali teenis Bosnia ja Hertsegoviina rattur Lejla Njemcevic (4:01.40) ja pronksmedali itaallanna Claudia Peretti (4:01.43). Sirvel finišeeris 12. kohal koguajaga 4:07.00.

„Kuna ma pole varem paljude stardis olnud naistega koos sõitnud, siis ei osanud sõidust suurt midagi oodata.Esimesel kahel ringil püsisin esimeses grupis, kuid seejärel läks tõusudel raskeks ning jäin paari teise naisega maha,“ rääkis Sirvel võistluse järel. „Kolmandal ringil tegin ühe poolatariga kenasti koostööd ning saime veel mõne eesoleva naise kätte. Viimastel tõusudel tundsin, et tagareis hakkas krampi kiskuma ja kahjuks kiskus lõpuspurdis juba kogu jalg krampi. Olen oma sõiduga rahul, sest andsin endast kõik, mis täna oli anda, kuid esikümne koht jääb siiski natuke kripeldama.“

Eliitklassi meeste hulgas võidutses sakslane Lukas Baum ajaga 3:19.36. Teise koha sai hispaanlane David Valero Serrano (3:19.36) ja kolmanda koha itaallane Fabian Rabensteiner (3:19.37). Peeter Pruus tulemust kirja ei saanud. „Ega polegi palju öelda. Kohe algusest ei olnud tunne kõige parem ja jäin suhteliselt taha positsioonile,“ rääkis eestlane. „Lihtsalt halb päev ja jalas ei olnud värskust ega õiget jõudu. Kuna teisipäeval algab juba viiepäevane Swiss Epic, siis otsustasin rajalt maha tulla.“

Eesti harrastusratturitest sai Sille Puhu N40-44 klassis neljanda koha ajaga 4:42.13. Kolm parimat olid taanlanna Ann-Dorothe Lisbygd (4:16.24), portugallanna Angela Goncalves (4:40.03) ja taanlanna Githa Holm (4:40.37). Maris Kaarjärv teenis N45-49 klassis samuti neljanda koha ajaga 4:48.05. Kolme parema hulka sõitsid end taanlanna Anna-Sofie Nörgaard (4:19.48), itaallanna Simona Ce (4:23.27) ja tšehh Jana Židekova (4:46.17).

Eesti Jalgratturite Liit tänab toetajad EHL Profiles, Rand & Tuulberg, Jetoil, Scania, Malmerk Klaasium, Kaamos, Viking Window, Team Estonia.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X