Riko Mäeuibo pälvis EM-il juunioride konkurentsis koha esikümnes

Riko Mäeuibo

Šveitsis Champerys peetud mäestlaskumise Euroopa meistrivõistlustel pälvis Riko Mäeuibo meesjuunioride konkurentsis 10. koha.

Euroopa meistri tiitli pälvis prantslane Max Alran tulemusega 3.05,88. Hõbemedali teenis itaallane Christian Hauser (+0,75) ja pronksmedali iisraellane Roee Ostfeld (+4,83). Mäeuibo kaotas võitjale 10,16 sekundiga ja sai kümnenda koha.

„Kvalifikatsioonisõidu ajaga ma rahule ei jäänud ja teadsin, et pean finaalis rajal palju parandusi tegema, et saavutada hea tulemus. Seda ma ka tegin ja olen väga õnnelik oma tulemusega tugevas konkurentsis,“ ütles Mäeuibo võistluse järel.

Eliitklassi meeste seas pälvis esikoha austerlane Andreas Kolb ajaga 3.02,61. Talle järgnesid inglane Matt Walker (+2,98) ja prantslane Loic Martin (+3,24). Robert Johanson (+32,92) teenis 83. ja Siim Savik (+39,65) 97. koha. Eliitklassi naiste kolm paremat olid šveitslanna Lisa Baumann (3.33,50), austerlanna Valentina Höll (+1,85) ja prantslanna Marine Cabirou (+1,99).

Naisjuunioride hulgas tuli Euroopa meistriks rootslanna Ella Svegby ajaga 4.00,35. Pjedestaalile mahtusid veel prantslanna Lais Bonnaure (+3,82) ja austerlanna Emma Binhammer (+6,37). Katarina Väljako (+36,38) sai 14. koha.

Eesti Jalgratturite Liit tänab toetajad EHL Profiles, Rand & Tuulberg, Jetoil, Scania, Malmerk Klaasium, Kaamos, Viking Window, Team Estonia.

Foto: UEC

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X