Eesti Jalgratturite Liidu uudiskiri august 2024

uudiskiri päis august 2024

Pariisi olümpiamängud käivad täies hoos. Eesti ratturid Madis Mihkels ja Janika Lõiv said suurvõistlusel vastavalt 30. ja 19. koha meeste grupisõidus ja naiste olümpiakrossis. Palju õnne!

Olümpiamängude taustal toimus juulikuus veel palju põnevat ja sõideti välja vägevaid tulemusi. Näiteks Mihkels näitas enne OM-i Wallonie velotuuril head minekut, kui teenis avaetapil 2. ja viimasel etapil 4. koha. Lõiv pälvis enne suurvõistlust maailma karika sarja etapil Prantsusmaal Les Getsis lühirajasõidus 22. ja olümpiakrossis 32. koha. Samas kohas peetud maastikumaratoni MK-etapil sai Janelle Uibokand 18. tulemuse.

Aga nüüd võitude juurde! Oskar Nisu teenis Indoneesias peetud velotuuril karjääri esimese profivõidu, Martin Laas oli võidukas sama mitmepäevasõidu teisel etapil. Eesti maanteeratturite juunioride koondisesse kuuluv Joonas Puuraid oli parim Slovakkias peetud Rahvuste Karika sarja kuuluval Tlmace ja Podhajska rahvusvahelisel velotuuril. Üldarvestuses oli eestlane viies. Võidurõõmu sai tunda ka Glen Gregory Kõiv, kes võitis Belgias U17 ühepäevasõidu ja Maaris Meier, kes krooniti Portugalis regiooni meistriks maastikumaratonis. Noored Eesti maastikuratturid Sebastian Suppi, Hugo Hendrik Orav ja Herlen Kajo teenisid Tšehhi mitmepäevasõidul M16 klassis kolmikvõidu.

Võitudega rõõmustasid samuti mäestlaskujad ja BMX-krossiratturid. Armin Pilv pälvis eliitklassi meeste konkurentsis esikoha Balti mäeslaskumise karikasarja teisel etapil Lätis, meesjuunioride klassis oli parim Riko Mäeuibo ja eliitnaiste klassis Age Jaanimets. Hobby HT klassis võidutses Kristofer Lokk. BMX-krossi Euroopa karikasarja üheksandalt ja kümnendalt etapilt Lätist toodi kodumaale mitmeid poodiumikohti, ent esikohale sai astuda Cruiser 17-39 klassis võidutsenud Andren Kaju.

Juuli keskel selgusid Belgias väljalangemissõidu maailmameistrid. Eestlastest sai Merili Sirvel eliitnaiste konkurentsis 12. koha, Kirill Tarassov ja Joosep Mesi eliitmeeste hulgas aga vastavalt 30. ja 39. tulemuse. Mäestlaskujate Euroopa karikasarja etapil Hispaanias näitas head hoogu Katarina Väljako, kes sai Pro U19 klassis teise koha.

Aasta kolmandaks suurtuuriks, Vueltaks valmistuv Rein Taaramäe lõpetas Tšehhi velotuuri üldarvestuses 15. kohal. Hiinas peetud kõrgetasemelise velotuuri Qinghai Lake avaetapil sai Martin Laas 6. ja viiendal etapil 14. koha. Oskar Nisu finišeeris seitsmendal etapil 17. positsioonil. Belgias peetud naiste mitmepäevasõidul Baloise Ladies Tour sprintis Laura Lizette Sander esimesel etapil end kaheksandaks, Aidi Gerde Tuisk sai üldarvestuses 41. tulemuse. Belgias sõidetud naiste ühepäevasõidul Grote Prijs CHW Beveren teenis Kristel Sandra Soonik 21. koha. Amatöörtasemega võistlustel pälvis Norman Vahtra Belgias teise ja Ats Uulimaa Guadeloupe saarel peetud mitmepäevasõidul 3. koha.

Maastikuratturitest pälvis Peeter Pruus Saksamaal peetud Black Forest Ultra Bike maratonil kolmanda koha, Greete Steinburg oli Alpides sõidetud velotuuril Bike Transalp koos paarilise Naima Madlen Siesneriga üldarvestuses teine.

Eesti meistrid selgusid olümpiakrossis, lühirajasõidus, väljalangemissõidus, BMX-krossis, teatekrossis ja trekisõidus. Olümpiakrossis ja lühirajasõidus kaitsesid Eesti meistri tiitleid Markus Pajur ja Janika Lõiv, esmakordselt peetud väljalangemissõidus olid võidukad Kirill Tarassov ja Merili Sirvel. BMX-krossis pälvisid juunioride klassides esikohad Mirjam Raun ja Tõnis Mugra. Eliitklassides Eesti meistri tiitleid välja ei antud. Teatekrossis olid parimad CFC Spordikooli noormehed ja Kalevi Jalgrattakooli neiud. Trekisõidus jagati Eesti meistri tiitlid seenioritele Helsingi velodroomil.

Juulis kinnitati ametlikult Andre Kulli tunnisõidu Eesti rekord, milleks on 46,443 kilomeetrit.


2024. AASTA TREENERIKUTSE EKSAMITE AJAD

  • EKR 3-6 taseme kutsekvalifikatsiooni taotlemise ja taastaotlemise eksam toimub 29. august.
  • 12.12.2024 EKR 3-6 taseme kutsekvalifikatsiooni taotlemise ja taastaotlemise eksam

VIKING WINDOW EESTI MEISTRIVÕISTLUSED MAASTIKURATTAKROSSIS

Viking Window Eesti meistrivõistlused maastikurattakrossis on selleks aastaks läbi! Eesti meistrid on väljaselgitatud ja parimad said autasustatud Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses.

Võistlused toimusid esmakordselt kahel järjestikkusel nädalal. 14. juulil peeti mesitrivõistlused teatekrossis, 18. juulil esimesed meistrivõistlused väljalangemissõidus, 19. juulil lühirajasõidus ja 20. juulil olümpiakrossis.

Võistlustest võttis osa neljal päeval kokku 240 sportlast.

Teatekrossis võidutsesid CFC Spordiklubi noormehed ja Kalevi Jalgrattakooli neiud. Välja-langemissõidus noppisid Eesti meistri tiitlid Kirill Tarassov ja Merili Sirvel ning lühirajasõidus ja olümpiakrossis tegid kuldse duubli Markus Pajur ja Janika Lõiv.

Vaata võistlustest ka kokkuvõtvat saadet EJL Youtube’st.

Pildigaleriid:
18.07.24 EMV väljalangemissõidus https://flic.kr/s/aHBqjBB293 Fotod: EJL
19.07.24 EMV lühirajasõidus https://flic.kr/s/aHBqjBAXCp Fotode autor: Eerik Överus
20.07.24 EMV olümpiakrossis https://flic.kr/s/aHBqjBAXEg Fotode autor: Eerik Överus

Loe meistrivõistlustest rohkem:
Olümpiakrossis pälvisid Eesti meistri tiitlid Markus Pajur ja Janika Lõiv
Pajur ja Lõiv kaitsesid lühirajasõidus Eesti meistri tiitleid
Väljalangemissõidus tulid Eesti meistriteks Tarassov ja Sirvel
Teatekrossis tulid Eesti meistriks CFC Spordiklubi noormehed ja Kalevi Jalgrattakooli neiud



Eesti meistrivõistlused maastikurattakrossis toimuvad 17. augustil 2024 Paunküla Heaolukeskuses Kose 7 järve rattamaratoni raames.

EMV-l osalemise tingimuseks on registreerimine Kose 7 Järve Rattamaratoni vastavale distantsile BOSCH Eesti Maastikurattasarja kodulehel https://iseteenindus.rattamaratonid.ee/.

Kõik Kose 7 Järve Rattamaratonile (või kogu BOSCH Eesti Maastikurattasarjale), oma vanuseklassi õigele distantsile, registreeritud EJL/UCI litsentsiga ratturid kantakse automaatselt EMV stardinimekirja.

EMV registreerimine lõpeb kolmapäeval 14. augustil. kell 24.00. EMV nimekirjad koostatakse 15. augustil. Pärast 14. augustit etapile registreerunud litsentsiga rattureid EMV stardinimekirja ei lisata.

Võistluste JUHEND ava siit.


Esmakordselt toimuvad ka Eesti meistrivõistlused Freestyle Park ja Street aladel. Võistlused toimuvad 31. augustil 2024 Tartu Kammivabriku Sündmuskeskuse Tehasehoones (Simple Session 2024 skatepark, Teguri 28A, Tartu linn).

Võistlus toimub kolmes klassis:
Mehed Eliit Park (UCI reguleeritud) 15+ aastased
Naised Eliit Park (UCI reguleeritud) 15+ aastased
Mehed Eliit Street (reguleerimata) 15+ aastased

Vastavalt EJL võistlusreglemendi punktile 10.5*** avatakse Eesti meistrivõistlustel vanuseklass juhul, kui ME klassis on osalejaid vähemalt 4, NE vähemalt 3.

Eesti meistrivõistlused Freestyle Park ja Freestyle Street 2024 on avatud Eesti jalgratturitele, kes omavad UCI/EJL litsentsi.

Registreerimine on avatud kuni võistluse alguseni 31.08.2024 kell 14.00. Võimalik on registreeruda veebis või kohapeal. Võistlemine on tasuta (v.a vajadusel litsentsi taotlemine/tellimine). Veebis registreerimise link: https://forms.gle/1yAxUZetLCR2VTNa8.

Võistluse info ja juhendi leiad SIIT.





#115 – Lauri Koort – kahekordne Tour de France läbija!

Lauri Koort on Eesti oma Primož Roglic, suusahüppaja kellest sai jalgrattur. Teekonna sisse on mahtunud veel rulluisu periood. Saade suusahüppamisest, kahevõistlusest, rulluisutamisest ja jalgrattasõidust. Mis tunne on sõita läbi Tour de France kilometraaž Eestis ja mis tunne on seda teha kaks korda? Saatejuht Priit Ailt.


KUULA | Alo Jakin: olen olümpial kokk-kondiiter-keevitaja

Podcast „Jalgrattapalavik“ keskendub augusti esimeses episoodis Pariisi olümpiamängudele ning järelkasvule, kes võiks nelja, kaheksa või 12 aasta pärast Eestit olümpiakonkurentsis esindada, nagu tegid või teevad sel korral Janika Lõiv ning Madis Mihkels.



TOETA JALGRATTASPORTI JA OLE EESKUJUKS EESTI INIMESTE LIIKUMISHARRASTUSE EDENDAMISEL!

Täpsema info ja koostöövõimaluste kohta kirjuta meile ejl@ejl.ee.

Eesti Jalgratturite Liit (EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis. EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.


Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X