Katarina Väljako jõudis mäestlaskumise Euroopa karikaetapil poodiumile

Katarina Väljako

Katarina Väljako pälvis Hispaanias Panticosal peetud mäestlaskumise Euroopa karikasarja kolmandal etapil Pro U19 naiste võistlusklassis teise koha.

Väljako pälvis teise koha ajaga 4.03,213. Eestlanna jäi võitjale Sacha Millsile finaalis alla 12,478 sekundiga. “Finaal läks üldiselt hästi. Vigu eriti ei teinud, kuid sõitsin ikkagi natuke liiga ettevaatlikult. Päris rahule ei saa jääda,“ ütles Väljako Fun Timez Racing sotsiaalmeediale.

Eliitmeeste superfinaalis võistelnud Robert Johanson (3.21,468) ja Siim Savik (3.26,251) pälvisid vastavalt 27. ja 30. koha. “Väga keeruline päev oli ja sõit väga kandiline. Ratta seljas puudub mugavus ja kindlustunne. Vaja on rohkem aega veeta ratta seljas,“ ütles Johanson. Eliitmeeste superfinaali võitis hispaanlane Pau Menoyo ajaga 3.04,908.

Prantsusmaal Les 2 Alpes peetud mäestlaskumise Euroopa karikasarja neljandal etapil sai Väljako Pro U19 naiste klassis neljanda koha ajaga 4.55,629. Võidu teenis taas Mills ajaga 4.37,191. Talle järgnesid prantslannad Lais Bonnaure (4.43,994) ja Soline Besson (4.49,965).

“Sellel võistlusel oli mul palju probleeme. Esiamordi damper läks just enne katki ning trennis sain ühel kukkumisel rattaga vastu pead, mis andis ka hiljem natuke tunda,” ütles Väljako. “Sõit ise ei olnud kõige hullem, kuid olin lõpuks juba nii väsinud, et ei jaksanud päris sajaga sõita.”

Siim Savik lõpetas väikese finaali 65. kohaga ajaga 4.30,266. Johanson tegi kvalifikatsioonis seljale haiget ning otsustas finaalis mitte sõita.

Foto: Juri Vsivtsev

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X