Janika Lõiv pälvis Pariisi olümpiamängudel 19. koha

Janika Lõiv

Eesti parim naisrattur Janika Lõiv pälvis Pariisi olümpiamängudel naiste olümpiakrossis 19. koha. Võidu pälvis kodupubliku suureks rõõmuks valitsev maailmameister Pauline Ferrand-Prevot.

Ferrand-Prevot sõitis Elancourti mäel peetud võistlusel konkurentidelt eest juba teisel ringil. Hõbemedali pälvis ameeriklanna Haley Batten (+2.57) ja pronksmedali Jenny Rissveds (+3.02). Lõiv kukkus teisel ringil laskumisel ning lõhkus amordi. 36 naise konkurentsis pälvis eestlanna 19. koha (+9.03).

“Mul on kahju, et tegin teisel ringil vea, kukkusin ja lõhkusin amordi. Seetõttu jäi kindlasti paar kohta võtmata. Arvasin, et sõidan parema tulemuse kui Tokyos (17) ja lootsin seda nii väga, aga kahjuks ei olnud täna minu päev,” rääkis Lõiv Eesti ajakirjanikele. “Kohanumbrid on nii koledad, aga enesetunne oli selle aasta kõige parem, olen oma füüsilise vormiga kindlasti rahul.”

Lõiv jõudis finišisse kahe verise küünarnukiga, ent tõdes, et kukkumised on sel alal tavapärased. “Katki on ta sellepärast, et pinnas, kruus, on väga terav. Seepärast on ka rehvivalik väga raske, sest need väikesed kruusakivid on teravad. Kukkumine ise ei olnud valus ega midagi hullu, lihtsalt meeste treeningul sõideti hüppe alla väike vagu sisse ja ma ei pannud seda tähele, sõitsin esirattaga sinna sisse. Iseenda loll viga,” lisas Lõiv.

Meeste olümpiakross sõidetakse esmaspäeval. Eesti ratturitest on Pariisi olümpiamängudel veel stardis Madis Mihkels, kes võistleb meeste grupisõidus 3. augustil.

Foto: Karli Saul/Team Estonia

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X