Rand&Tuulberg 24. Elva Rattamaratoni võitsid Markus Pajur ja Merili Sirvel

Markus Pajur

Laupäeval jätkati Estonian Cup rattamaratonide sarja neljanda etapiga, kui sõideti Lõuna-Eesti mändide all Rand&Tuulberg 24. Elva Rattamaraton. Europark Grand Prix põhisõidul olid parimad Markus Pajur ja Merili Sirvel. 

Kiire 70-kilomeetrise Europark Grand Prix raja läbis Pajur ühe tunni, 51 minuti ja 48 sekundiga, mis teeb keskmiseks kiiruseks 38,2 km/h. Finišijoonel edestas valitsev Põhjamaade ja Eesti gravelisõidu meister Siim Kiskoneni ja maastikumaratoni Euroopa meistrivõistlusteks valmistuvat Peeter Pruusi. Kuue parema seas finišeerisid veel Peeter Tarvis, Josten Vaidem ja Gert Jõeäär.

„Väga raputav, väga palav ja väga tolmune oli,“ võttis Pajur võistluse lühidalt kokku. „Ma ei ole veel nii suure grupiga nii pikalt maratonil sõitnud. Maastikurattaga võistelnud Pruus segas kaarte tehnilises kohas, kus suutis punti ikka lõhkuda. Seal oli tempo selline, et ma ei hakanud taha vaatama.“

Naistest oli kõige kiirem Sirvel ajaga 2:05.03, kellele järgnesid Janelle Uibokand (2:08.50), Ann-Christine Allik (2:09.15), Anne Niilus (2:14.40), Kristi Kuldkepp (2:16.43) ja Mari Kruuser (2:16.41).

„Üks metsalõik, mida ma ootasin, oli minu üllatuseks välja jäetud, mis tegi raja kiireks. Kuna singleid ei olnud, oli pigem grupisõit, mis mulle väga meeldib,“ ütles Sirvel võistluse järel.

Hansgrohe kiirenduskilomeetri nobedaimad olid Rando Marten Evendi ja Janelle Uibokand.

50-kilomeetrisel Gardena maratonil võidutses üldarvestuses Sebastian Suppi (1:24.36), edestades finišijoonel Ivo Irbet (1:24.36) ja Herlen Kajo (1:24.58). Naistest olid kiireimad Amanda Reilija Zarina (1:37.05), Annabrit Prants (1:40.10) ja Liisi Lohk (1:40.14)

20 kilomeetri pikkusel Jetoil poolmaratonil teenis esimese koha Uku Järv (36.57), jättes finišis selja taha sama aja kirja saanud Silver Semjonovi. Kolmandana finišeeris Elvis Ormus (36.58). Tüdrukutest võitis üldarvestuses Maria Jürisaar (40.09), edestades Melissa Kivi (41.53) ja Carola Hirve (42.55).

Lastesõitude parimad olid Carl Christer Irbe, Karolina Lilenbach, Koit Carlos Kesa ja Mari Nõmtak.

Estonian Cup rattamaratonide sarja viies etapp, Segafredo 25. Jõulumäe rattamaraton peetakse 18. augustil.

Foto: Kaivo Kroon

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X