Peeter Pruus pälvis maastikumaratonil Saksamaal kolmanda koha

Peeter Pruus

Saksamaal peetud Black Forest Ultra Bike maastikumaratonil pälvis Eesti valitsev meister Peeter Pruus eliitmeeste konkurentsis kolmanda koha.

Esikoha pälvis Pruusi šveitslasest tiimikaaslane Casey South ajaga 4:30.08. Teisena finišeeris sakslane Sascha Weber (4:32.25) ja kolmandana Pruus (4:32.39).

„Oli päris hea sõit,“ ütles Pruus võistluse järel. „Alguses ei olnud väga hea minek, kuna anti kõvasti kuuma. Jäin esimestest natuke maha, võtsin oma tempo ja siis püüdsin nad uuesti kinni. Kuna mõtlesin, et tunne ei ole hea, siis töötasin tiimikaaslase jaoks. Terve sõidu vältel jäin tõusudel maha ja siis sõitsin jälle järele. Lõpuks oli meid ees 5-6 ja seejärel saime kolmekesi eest minema.“

„Kokkuvõttes oli ikkagi üpris hea sõit. Viimase tõusu alla tõmbasin tiimikaaslase ära ja kuna endal tekkisid selleks hetkeks krambid, siis jätkasin oma tempoga ja õnnestus tõusu lõpus veel Sascha ka uuesti kätte saada,“ jätkas Pruus. „Sõitsime kahekesi koos ja ühe tugeva nuki peal, seal mul läksidki jalad krampi ja seejärel enam lõpu jaoks jalga ei olnud. Jätsin endast palju juba enne rajale, aga üldiselt võib rahule jääda. Treeneriga arutades arvasime ka, et minek on hea tegelikult. Tuleb veel natuke tööd teha, siis natuke puhata ja kolme nädala pärast on Euroopa meistrivõistlused. Treenin Eestis selle aja ja võib-olla võistlen veel Eestis-Lätis treeningu eesmärgil.“

Eliitklassi naiste seas võidutses šveitslanna Irina Luetzelschwab ajaga 5:31.12.

Foto: Torpado Kenda Factory

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X