Eesti noormehed pälvisid Tšehhi maastikuratturite mitmepäevasõidul kolmikvõidu

M16 klassi audasustamine

Tšehhis 3.-6. juulini peetud maastikuratturite mitmepäevasõidul MTB Trilogy (UCI S2) pälvisid eestlased Sebastian Suppi (CFC), Hugo Hendrik Orav (Porter Racing) ja Herlen Kajo (Kuusalu Rattaklubi) M16 klassis kolmikvõidu. Marten Konga (Porter Racing) oli üheksas.

Kuni 16-aastased noored osalesid keskmise pikkusega võistlusmaal, kus võeti mõõtu koos juunioritega. Mitmepäevasõit koosnes proloogist ja kolmest etapist kogupikkusega 173 kilomeetrit. Selle distantsiga kogunes 5380 tõusumeetrit.

Suppi oli üldarvestuses teine ajaga 9:28.05. Parimale juuniorile, tšehhile Adam Hlavkale kaotas eestlane 24 minuti ja 28 sekundiga. Orav oli üldarvestuses viies, kaotades parimale 43 minuti ja 54 sekundiga. Kajo finišeeris kokkuvõttes üheksandana, jäädes võitjale alla ühe tunni, viie minuti ja üheksa sekundiga. Konga oli üldises pingereas 35. ning kaotust tšehhile tuli kaks tundi, 51 minutit ja 24 sekundit. Konga võistluse rikkus viimasel etapil purunenud rehv, mistõttu tuli eestlasel tehnilisse alasse jalutada üle tunni.

Noorte hinnangul olid rajad palju tehnilisemad kui tavaliselt XCO rajad – laskumised olid pikad, järsud ja samas väga tehnilised. Peale nelja rasket päeva jäid noored võistlusega väga rahule, sest sellist kogemust nii tehniliste radade kui võimekuse proovilepanekus siin lähipiirkonnas pakkuda ei ole.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X