Taaramäe lõpetas Šveitsi velotuuri 43. positsioonil

Rein Taaramäe

Šveitsis lõppenud kaheksa päeva pikkusel World Touri kalendrisse kuuluva velotuuri üldarvestuses pälvis Rein Taaramäe (Intermarche – Wanty) 43. koha.

Velotuuri viimasel kolmel päeval sõideti kaks grupisõidu ja üks eraldistardist sõiduga etapp. Seejuures oli kuuendal etapil pikkust vaid 42,5 kilomeetrit, ent lõppes 5,8-kilomeetrise esimese kategooria tõusu otsas, mille keskmine kaldenurk oli 8,8%. Taaramäe finišeeris 49. kohal, kaotades võitjale Joao Almeidale (UAE Team Emirates; 55.13) nelja minuti ja 25 sekundiga.

Laupäevasel 118,2-kilomeetrisel etapil lõpetasid ratturid taas esimese kategooria tõusu otsas (7,9 km; 7,7%) Villars-sur-Ollonis. Kaksikvõidu pälvisid UAE Team Emirates ratturid Adam Yates ja Almeida (mõlemal 3:05.41). Taaramäe sai seekord kirja 71. tulemuse (+11.04).

Šveitsi velotuuri finaaletapiks oli 15,7-kilomeetrine temposõit, kus Almeida võidutses ajaga 33.23,87. Yates kaotas tiimikaaslasele 8,25 sekundiga. Eesti valitsev temposõidu meister Taaramäe teenis 50. koha, jäädes Almeidale alla kolme minuti ja 39 sekundiga.

Velotuuri üldarvestuses pälvis eestlane 43. koha (+34.06). Parim oli Yates, edestades Almeidat 22 sekundiga ning taanlast Mattias Skjelmoset (Lidl – Trek) kolme minuti ja kahe sekundiga. Yates pälvis veel parima punkti- ja mägedesärgi. Kiireim noorrattur oli Skjelmose ning parim tiim UAE Team Emirates.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X