Ragilo on Hollandis aidanud meeskonnakaaslase kahe võiduni

Frank Aron Ragilo

Hollandis peetakse sel nädalal 35. korda ZLM Touri (UCI 2.1). Eestlastest on võistlustules Frank Aron Ragilo, kes on oma meeskonnakaaslase Casper Van Udeni (Team dsm-firmenich PostNL) juba kahel korral etapivõiduni aidanud.

Van Uden pälvis esikoha laupäevasel neljandal, 196,7-kilomeetrisel etapil, edestades grupifinišis belglast Simon Dehairsi (Alpecin – Deceuninck) ja itaallast Giovanni Lonardit (Team Polti Kometa). Ragilo sai ise 74. koha, kaotades parimale seitsme minuti ja 14 sekundiga.

Teise etapi võitis Van Uden teisel päeval, mil peeti temposõidu järel esimene grupisõit. Sellel oli pikkust 193,8 kilomeetrit. Teise ja kolmanda koha said vastavalt Gleb Syritsa (Astana Qazaqstan Team) ja belglane Gerben Thijssen (Intermarche – Wanty). Ragilo (+5.37) finišeeris 122. positsioonil.

Ragilo ise on siiani saanud parima tulemuse kirja avaetapilt, kus oli kavas 14,7-kilomeetrine temposõit. Ta sai 27. koha, kaotades belglasele Rune Herregodtsile (Intermarche – Wanty; 17.16) ühe minuti ja 2,99 sekundiga.

„Temposõit oli minu selle hooaja esimene, seega läks see täitsa okeilt,“ ütles Ragilo. „Ülejäänud etappidel olen ennast Van Udeni jaoks täitsa tühjaks sõitnud. Viimasele etapile läheme sama eesmärgiga nagu siiani, et lasta väike grupp ilma suurte meeskondadeta minema ja siis hoida Casperit nii värskena kui võimalik.“

Velotuuri üldarvestuses hoiab esikohta Herregodts, kellele inglane Max Walker (Astana Qazaqstan Team) kaotab 20 ja šveitslane Tom Bohli (Tudor Pro Cycling Team) 25 sekundiga. Ragilo on 102. kohal (+14.46). Viimasel etapil on pikkust 159,4 kilomeetrit.

Laupäeval võistlesid Belgias naisratturite ühepäevasõidul Elmos Dwars door het Hageland (UCI 1.1; 128,3 km) Eesti valitsev meister Laura Lizette Sander (AG Insurance – Soudal NXTG) ja Aidi Gerde Tuisk (Team Coop – Repsol). Kumbki tulemust kirja ei saanud. Seejuures läks Sandril võistluse ajal katki kaks rehvi. Nelikvõidu teenisid Hollandi ratturid Lucinda Brand (Lidl – Trek; 3:16.50), Thalita de Jong (Lotto Dstny Ladies), Karlijn Swinkels (UAE Team ADQ) ja Mischa Bredewold (Team SD Worx – Protime).

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X