Filter Temposarja Kose-Risti etapil võidutsesid Kannimäe ja Sander

Taavi Kannimäe
Filter Temposarja kolmandal etapil Kose-Ristil pälvisid 20-kilomeetrisel rattadistantsil võidud Taavi Kannimäe ja Laura Lizette Sander. Kiireimad jooksjad olid Rait Mänd ja Külliki Lugenberg ning rulluisutajad Gerth Kivima ja Darja Ptitsõna.
Kannimäe oli rattarajal kõige kiirem juba tagasipöördepunktis, kus edestas lähimat jälitajat Vladyslav Makogonit kahe sekundiga. Finišis mõõdeti Kannimäe võiduajaks 23 minutit ja 58 sekundit, millega edestas Makogonit juba 47 sekundiga. Kolmanda koha pälvis Georg Karlep (25.09).
Naiste klassis näitas päeva parimat aega valitsev Eesti meister Laura Lizette Sander tulemusega 27 minutit. Teise koha teenis Elisabeth Ebras (27.47) ja kolmanda koha Nele Ohmann (28.45).
Kümnekilomeetrisel noortesõidul oli kõige kiirem Georg Salupuu ajaga 15 minutit ja 13 sekundit. Talle järgnesid Robert Lepikson (15.34) ja Oskar Rusing (16.26). Tüdrukute parimad olid Joanna Maria Seppo (16.36), Elisanne Ester (17.37) ja Eleanor Rang (18.50).
Jooksjaid ootas seekord viie kilomeetri pikkune võistlusmaa. Päeva parima aja jooksis välja Rait Mänd, kelle tulemuseks mõõdeti 17 minutit ja 43 sekundit. Ta võitis veenva eduga Kaspar Kalvetit (18.22) ja Kristjan Silvetit (18.27).
Naiste üldarvestuses käis tihe rebimine, millest väljus võitjana Külliki Lugenberg ajaga 23.19. Teise tulemuse pälvis Marit Uustalo (23.24) ja kolmanda Tatjana Strugova Rozko (23.28).
Kümnekilomeetrisel rulluisu võistlusel pälvis napi ühesekundilise võidu Gerth Kivima (16.44), edestades Mart Markust. Kolmanda koha sai Uku Märten Vaikmaa (17.06)*.
Naiste klassis teenis kindla esikoha Darja Ptitsõna (19.28). Teise tulemuse sai kirja Mirjam Kalvik (22.52) ja kolmanda Helina Poom (24.36).
Filter Temposarja neljas etapp peetakse 12. juunil Viimsis. Rattureid ja rulluisutajaid ootab ees 14-kilomeetrine ja jooksjaid kuuekilomeetrine võistlusmaa.
Foto: Filter Spordisarjad/Kristjan Kivistik

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X