Maaris Meier pälvis Portugali maastikumaratonide karikasarja etapil 2. koha

Maaris Meier

Portugalis Torres Vedras peetud 75,5-kilomeetrisel maastikumaratonide karikasarja etapil pälvis Maaris Meier eliitnaiste konkurentsis 2. koha.

Esikoha teenis Melissa Maia ajaga 3:40.32. Meier kaotas võitjale 15 minuti ja 25 sekundiga. Kolmanda koha sai Celina Carpinteiro (+16.13).

„Torres Vedrases oli kunagi mu päris esimene võistlus Portugalis, seda siis olümpiakrossis,“ meenutas Meier oma blogis. „Rada oli mõnus vahelduv, kuid siiski päris kiire, mistõttu tänu suurele tuulele mängis grupis sõitmine rolli. Startisime koos elektrirataste klassiga, mis tähendas tavapärasest suuremat segadust. Melissa sai kerge vahe ja mõne aja pärast jõudis mulle suurem grupp naisi järele.“

„Keegi eriti tööd ei tahtnud teha,“ jätkas Meier. „Vahepeal tõusudel saime ühe seeniorklassi ratturiga eest, kuid laskumistel oli tal raske ja seejärel tõi ta jälle kogu grupi hiljem kokku. Olin viimast 15 kilomeetrit sõitnud ja plaan oli paigas. Tegin mägedel head tempot ja vaid Celina jäi veel rattasse. Teadsin, et tuleb keerulisem laskumine, kus sain temaga 20-sekundilise vahe. Viimasel mäel tegin vahe juba selliseks, et silmside kadus. Viimased 12 km panin tõesti võistlustempot.“

Foto: Portugali Jalgratturite Liit

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X