Merili Sirvel pälvis väljalangemissõidu MK-etapil Belgias 6. koha

Merili Sirvel

Belgias Leuvenis peetud väljalangemissõidu viiendal maailma karika sarja etapil pälvis Merili Sirvel (Trey Trek Team) eliitnaiste konkurentsis kuuenda koha. Joosep Mesi ja Kirill Tarassov (mõlemad Trey Trek Team) said eliitmeeste klassis vastavalt 22. ja 25. tulemuse.

Sirvel sõitis eelsõidus välja aja 1.03,322, mis andis 16 naise konkurentsis seitsmenda tulemuse. Kaotust parimale, itaallannale Gaia Tormenale kogunes 3,7 sekundit. Veerandfinaalist pääses eestlanna edasi teisena sakslanna Marion Frombergeri järel. Poolfinaalis tuli aga leppida neljanda kohaga, mis andis võimaluse heidelda väikeses finaalis. Seal teenis Sirvel hollandlanna Annemoon van Diensti järel teise koha, mis tähendas üldarvestuses kuuendat tulemust. MK-etapivõidu teenis Tormena, edestades prantslannat Coline Clauzure’d ja taanlannat Line Mygdami.

„Üldiselt olen päevaga rahul,“ ütles Sirvel. „Kvalifikatsioonis olin enda jaoks natuke üllataval kombel seitsmes. Varasemalt ei ole osanud seal piisavalt pingutada. Natuke jäi kripeldama, et poolfinaalis finišit ei pannud. Sellel hetkel tundus lootusetu neljandalt kohalt end ette sprintida. Väikeses finaalis olid kõik tugevad vastased ja olen rahul, et seal teiseks tulin, aga eks ikka lootsin sisimas pjedestaalile sõita.“

Tarassov sõitis kvalifikatsioonis välja tulemuse 58,718, mis andis 19. koha ja Mesi 58,863, mis andis 22. tulemuse. Eelsõidu kiireim oli rootslane Edvin Lindh ajaga 54,769. Mõlema eestlase laeks jäi seekord 1/8-finaal. Tarassov tunnistas enda sõidus prantslaste Thibault Kahlhoveni ja Titouan Perrin-Ganieri ning sakslase Nils-Obed Rieckeri paremust. Mesi jäi enda võistlusel alla sakslastele Simon Gegenheimerile ja Felix Klausmannile. Suures finaalis jõudsid kolme parema hulka austerlane Theo Hauser, Lindh ja prantslane Lorenzo Serres.

„Olen enam-vähem rahul. Hetkel pole lihtsalt paremat võimekust kiiremini lühemaid distantse sõita,“ ütles Mesi. „Pingutasin maksimaalselt ja loodetavasti järgmised olümpiakrossivõistlused tulevad paremini välja.“

Tarassov lisas: „Mulle kahjuks see rada väga ei sobinud. Peale eelmise MK-etapi kukkumist ei ole tunnetus veel kurvides päris see ja väike väsimus oli samuti sees peale korralikku treeningnädalat.“

Peale väljalangemissõidu MK-etappi said osalejad võistelda lühirajasõidus. Eliitnaiste klassis oli taas parim Tormena ajaja 10.17,20. Teise koha pälvis Mygdam (+1,37) ja kolmanda koha Sirvel (+1,55). Eliitmeeste sõidus võidutses rumeenlane Ede-Karoly Molnar ajaga 9.22. Talle järgnesid hollandlane Yael Plas (+0,18) ja Tarassov (+1,97). Mesi finišeeris kaheksandal kohal (+9,38).

Väljalangemissõidu maailma karika sarja kuues etapp peetakse 18. augustil Brasiilias Sao Paulos.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X