Alutaguse rattamaratonil triumfeerisid Pajur ja Steinburg

Markus Pajur

Bosch Eesti maastikurattasarja juubelihooaja kolmanda etapi, 10. Alutaguse rattamaratoni 47 km pikkuse põhidistantsi võitsid Markus Pajur ja Greete Steinburg. Kokku startis kahele distantsile üle 600 ratturi, lisaks toimusid ka ajavõtuta lastesõidud.

Seoses ümberkorraldustega vanades põlevkivikarjäärides said Alutaguse rattamaratoni osalejad vanade karjääride radasid kasutada varasemast vähem, mistõttu oli ka sõit ise varasematega aastatega võrreldes kiirem ja kergem.

Sõidu juhtgrupp püsis koos üsna pikalt ning olulised sündmused hakkasid toimuma võistluse 22. kilomeetril, kui eraldus viieliikmeline jooksikute grupp, kuhu kuulusid sarja liider Josten Vaidem, Peeter Tarvis, Gert Jõeäär, Markus Pajur ja Lauri Tamm, kes neist viiest ainsana enne finišit grupist pudenes.

Nii jäi pjedestaalikohtade vormistamine lõpuspurdi peale, milles oli teravaim Pajur, kes võitis võistluse ajaga 1:47.59. Teiseks tuli sarja kahe eelmise etapi võitja Vaidem (+0.02) ning kolmandaks Tarvis (+0.03).

“Tegelikult oli lihtne sõit, aga tehnilistel kohtadel lagunes grupp ära. Ise ma ennast tehnilistel kohtadel hästi ei tundnud, aga see oli minu jaoks igati sobiv maraton nii-öelda hooaja alustuseks. Finišis olin üsna enesekindel, arvasin et Josten ründab, aga ju ta ei leidnud rünnakuks sobivat kohta, et vahet sisse saada,” jäi Pajur võidusõiduga rahule.

Naiste seas said hästi minema Janelle Uibokand ning temast sõidu esimesel poolel väikese vahega maha jäänud Greete Steinburg, kuid umbes poolel sõidumaal lõhkus Uibokand rehvi ning Steinburg läks seejärel oma teed, lõpetades võitjana ajaga 2:03.28.

Naiste liidrisärgis startinud Uibokand kaotas võitjale üle nelja minuti ning pidi leppima lausa kolmanda kohaga, kuna kolme naise vahel peetud finišheitluses teisele kohale edestas teda Sille Puhu.

“Täna ei olnud hea enesetunne, veidi uimane olek oli, võtsin viimasel nädalal väikese vigastuspuhkuse ning see andis ilmselt tunda. Õnneks oli sadanud vihm lahtise liiva kinni löönud, see tegi sõidu kiireks, vaid veidi üle kahe tunni kuluski aega,” sõnas Steinburg.

17 km pikkuse poolmaratoni kiireimad olid poistest Uku Järv ajaga 43.00 ja tüdrukutest Merit Nõmmiste ajaga 45.09. Lisaks toimusid ka lastesõidud, mille erinevatel sõitudel osales ja lustis 63 mudilast.

Tiimide arvestuses võidutsesid Spordipartner Racing Girls naiskondade- ning Veloplus Team meeskondade arvestuses.

Bosch Eesti maastikurattasari jätkub 7. juulil Rakveres, kus toimub sarja neljas etapp, 22. Rakvere rattamaraton.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X