Põleva kivi XCO, Husqvarna Eesti olümpiakrossi karikasarja 3. etapp, pakkus sõitjatele ja kaasaelajatele põnevaid sõite serveerituna palavusega

20240602_105638

Kiviõlis asuv tuhamägi on üks meie “moodsa” XCO sümbol. Läbi aastate on sealne rada ning korraldatud võistluse pakkunud sõitjatele võimalust ennast proovile panna nii vaimselt kui füüsiliselt. Ka selleks korraks oli rada eeskujulikult ette valmistatud ning võistluspäeva eelne vihm võttis ära tolmu ja lõi rajale suurepärased tingimused võistluspäevaks. Ning kolmandat etappi järjest olid kohal ka ratturid teistest baltiriikides.

Nagu sarja formaat ette näeb, siis päeva kolm esimest starti olid noortele. Seekord oli samuti noorte sõitudes kokku ca 80 noorratturi. Võistluspäeva avasid lühikesel rajal 3 ringi sõitnud kuni 12 aastased poisid ja tüdrukud. Ringile jäi nii tõusu, laskumist kui ka osavust nõudnud elemente. N10 klassis sai oma 3. etapivõidu Karolina Lilenbach. M10 vanuseklassi poistest tuli tihedas konkurentsis võitjaks Georg Klaos. N12 klassi võitis samuti 3. etapivõidu teeninud Isabel Kiis. M12 klassi sõidu võitis põnevas lõpuheitluses Edvin Jürgen.

Päeva teine sõit peeti veidi lühendatud põhirajal, välja oli jäetud veidike tõusumeetreid, mõni tehniline element ning läbida tuli kaks ringi. Väikest ärevust tekitas sõitjates ja publikus sõidu alguses see, et võistlejad sattusid peale starti teist moodi ringi sõitma, kuid korraldajad/kohtunikud lahendasid olukorra kiirelt ning sõit jätkus ilma peatamata kenasti lõpuni. N14 klassis noppis esikoha Marta Mõttus ning M14 klassis oli kiireim Magnus Normak

Päeva kolmandas sõidus, mis toimus 3 ringina mõõda põhirada, olid stardis N16 ja NJ võistlejate puudumisel ainult M16 poisid. Head kiirust ja sõiduosavust näidanud noormeestest oli seekord nobedaim Hugo Hendrik Orav.

Võistluspäeva lõpetas põhisõit, kus võistlejatel tuli läbida 6 ringi. Nagu juba sellel aastal traditsiooniks saanud, siis kohal oli ka palavus. Meestest oli kiireim Matthias Mõttus (MJ), kellele järgnesid Raiko Kaldoja (M19-39) ja Imre Ojavere (M19-39). Naistest noppis järjekordse etapivõid seni alistamatuna püsiv Sille Puhu (NE). Teiseks tuli Mairit Kaarjärv (NE) ja kolmandaks Maris Kaarjärv (NE).

Põleva Kivi XCO etapi kõik tulemused on nähtavad siin: https://nelson.racetecresults.com/results.aspx?CId=16267&RId=6370&EId=17

Järgmine sarja etapp toimub peale suvepausi Hiiumaal Paluküla terviseradadel. Kohtume 25. augustil Hiiumaal!

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X