Husqvarna Eesti olümpiakrossi karikasarja 2. etapp, Tehvandi XCO, sai peetud nõudliku rada ja palavat ilma trotsides

IMG_2868

Sarja teine etapp sai peetud laupäeval Tehvandi XCO rajal. Rada, millel 2 aastat tagasi selgitati Eesti parimad XCO sõitjad, oli sõitjate poolt pikalt võistluskalendrisse tagasi oodatud. Ürituse peakorraldaja Alari Kannel oli selle uuesti läikima löönud, et sõitjad saaks nautida seda, mida üks XCO sõit pakkuma peaks. Tervikuna oli seekord osalejaid veidi vähem, kuna samale nädalavahetusele  sattus olulisi ja suuri võistlusi nii Eestis, Rootsis kui Lätis ning see võttis ära nii meie enda kiireimad noored XCO sõitja kui ka Lätlased, kes muidu käivad Eesti eakaaslastega mõõtu võtmas.

Päeva kolm esimest starti olid noortele ning seekord oli kohal veidi üle 80 noorratturi. Kõige nooremate laste võidusõit toimus kahel oluliselt lühendatud ringil, kuid kus sõitjatele oli rajal siiski piisavalt tehnilisi elemente ja jalgu väsitavaid tõuse. N10 vanuseklassi võitis ka 1. etapil võidutsenud   Karolina Lilenbach. M10 vanuseklassis oli seekord teistest nobedam Carl Christer Irbe. N12 tüdrukute arvestuses võttis oma hooaja teise etapivõidu Isabel Kiisile ja M12 võistlusklassi võitis Edvin Jürgen.

Teises stardis sõideti kaks ringi veidi lühendatud põhirajal, kus võistlejad olid säästetud ühest tehnilisest laskumisest ja väga raskest tõusust. N14 kiireim oli Roosmarii Pesor ning M14 klassi võitis Uku Järv.

Kolmandas sõit toimus põhirajal ning selle võitis M16 klassis palavuse kiuste head kiirust ning sõidutehnikat näidanud Sebastian Suppi. N16 klassi võitis seekord Linda Lensment ning kahjuks seekord ühtki NJ klassi sõitjat võistlustules ei olnud.

Päeva viimaseks sõiduks oli päike end kenasti kõrgele sättinud ning saun oli valmis saanud. Lisaks oli pikalt ilma vihmata olnud rada kenasti eelnevate sõitjate poolt tolmuseks ja lahtiseks sõidetud. Seega kõik tingimused olid loodud, et viimase sõidu sõitjad saaks ühe mõnusa kogemuse ja võimaluse särada ning pakkuda publikule ja fotograafidele parimat. Stardis oli 2. aasta tagune XCO Eesti meister Josten Vaidem (ME), kes ka seekord sõidu võidu endaga koju viis. Jostenile järgnesid rajal oma klubisiseseid asju ja jõujooni paika väänanud Imre Ojavere (M19-35) ja Raiko Kaldoja (M19-35). NE klassis sai oma hooaja teise etapivõidu Sille Puhu kellele järgnes Marii-Isabel Allikberg. MJ klassi kiireim oli Maarius Hirv.

Tehvandi XCO etapi kõik tulemused on nähtavad siin: https://nelson.racetecresults.com/results.aspx?CId=16267&RId=6367&EId=17

Eerik Õveruse PILDID nähtavad siin: https://photos.google.com/share/AF1QipOAI79BxQoP8QZbpFxTyInWRYLrlu4rN5z63_qAiwd9rVHA5opFiTWYKD1p5L-1OA?key=ZWFfQU91UlppczJYY3dtTWdOZGpzemphU2k3YTZn

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X