Eesti naisratturid lähevad Ladies Tour of Estoniale head tulemust tegema

Ladies tour of estonia

Laupäeval, 25. mail antakse Tartus start Ladies Tour of Estoniale. Kohal on Eesti paremik ja samuti on kohal väga tugevad välismaa ratturid.

Üheks võidusõidu favoriidiks on Norra profitiim Coop-Repsol, kelle ridades sõidab eestlanna Aidi Gerde Tuisk. „Olles alles hiljuti toibunud peapõrutusest, ei tea, kuidas keha ja pea võistlusele vastu peavad. Veel nädal tagasi ei olnud enesetunne hea, aga sel nädalal olen end palju paremini tundnud,“ selgitab ta. Ta lisab, et isiklikud ootused sõidule on pigem madalad, kuid ootab head tiimitööd ning loodab, et tiim suudab sõidu põnevaks ning enda jaoks edukaks muuta.

Eesti naismaanteeratturite koondise peatreener Andri Lebedev leiab, et kuigi Norra profitiim Coop-Repsol on tugev, siis on veel teisi tiime, kes jaksavad väga hästi sõita, näiteks Rootsi ja Poola koondised. „Selge see, et meil on seda võitu koduradadel kõige rohkem vaja ja eks meil lastakse selle nimel ka rohkem vaeva näha,“ lisab ta.

Eesti koondise rattur Kristel Sandra Soonik on varasemalt ainsa Eesti naisratturina jõudnud Ladies Tour of Estonial poodiumile – sprintinud end teisele ja kolmandale kohale. „Ei ole endale pingeid peale pannud selle pärast, et olen varasemalt poodiumil olnud. Õnneks on enesetunne hea ja vorm samuti, eks olen Belgias palju võistelnud ning saanud ka TOP10 kohti.”

Valitsev Eesti meister Laura Lizette Sander, samuti Eesti koondise esindaja, pedaalib igapäevaselt AG Insurance-Soudal NXTG profitiimis. „Vorm on praegu super, aga kahjuks kukkusin pühapäeval. Eks ole näha, kuidas laupäeval enesetunne on ning milline saab olema tiimi taktika,“ ütlesb Sander.

Eesti koondislane Elisabeth Ebras on samuti üks tugevatest ratturitest, kes võistleb ja treenib igapäevaselt UAE profiklubi järelkasvutiimis. „Tunnen end sõidu suhtes enesekindlalt. Usun, et tiimide seast on Coop suurimaks konkurendiks, kuid ka teistest rahvuskoondistest võib üllatajaid tulla. Suurimaks ootuseks on Eesti koondisega võit saavutada,“ lisab ta.

Naisratturitele saab kaasa elada Tartus, 25. mail. Lisainfot leiab SIIT.

Foto: Aldis Toome

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X