Vanakooli jalgrattad vallutavad Tartu

Tartu Rattaralli

Sel laupäeval toimub Tartu kesklinnas esmakordselt jalgratturite ühissõit, mis toob kokku vintage rataste austajad. Koos sõidetakse ca 8 km pikkune linnaring.

„Kuna laupäeval on Tour of Estonia profivelotuuri trass Tartus autoliiklusele suletud ning naiste ja meeste võistluse vahele jääb tunnine ajaaken, nägime selles head võimalust kasutada olemasolevat rada ja turvajaid ühe ägeda rahvasõidu korraldamiseks,“ sõnab rattanädalavahetuse peakorraldaja Indrek Kelk. „Soovime seekord tähelepanu tuua just vanakooli ratastele ja varustusele, sest need on viimastel aastatel populaarsust kogunud ning väärivad eraldi tähelepanu,“ lisab Kelk.

Osavõtt on kõigile tasuta ning sõit algab kell 14 Aura keskuse kõrvalt Turu tänaval. Korraldajad rõhutavad, et tegemist ei ole võistlusega vaid sõbraliku koos veeremisega, mille suurem eesmärk on propageerida igapäevast jalgrattasõitu linnas. Oodatud on kõiksugused vanakooli rattad. Nii linna- kui võistlusrattad, mille terasraam on toodetud eelmisel sajandil ning loomulikult on teretulnud sinna juurde kuuluv ajastutruu riietus.

Üritus on osa eeloleval nädalavahetusel toimuva Tour of Estonia ja Tartu Rattaralli programmist. Vaata lähemalt SIIT

Foto: Tartu Rattaralli 80-ndatel (Klubi Tartu Maraton)

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X