Pogacar teenis viienda etapivõidu, Mihkels paduvihmast: mulle sobis, sest tunne oli täna hea

Madis Mihkels

Itaalias jätkuva Giro d’Italia velotuuri 16. etapi (Laas – Santa Cristina Valgardena; 118,7 km) võitis velotuuri üldliider Tadej Pogacar (UAE Team Emirates; 2:49.37). Madis Mihkels (Intermarche – Wanty) lõpetas 70. positsioonil.

16. etapp pidi esmalt algama Livignost ja olema üle 200 kilomeetri pikk, ent lumesaju tõttu lühendati võistlust. „Suhteliselt tüütu etapp oli,“ kirjeldas Mihkels. „Livignos oli päris palju jauramist, sest korraldajad tahtsid, et me stardiksime, aga ükski sõitja joonele ei läinud. Seejärel sõitsime autodega 80 kilomeetrit mäest alla ning edasi oli sile ja kahe lõputõusuga etapp. Mäest alla sõita nii hull ei olnud. Oli küll rõve paduvihm, aga mulle sobis, sest tunne oli mul täna hea.“

Pogacari järel sai teise koha 20-aastane itaallane Giulio Pellizzari (VF Group – Bardiani CSF – Faizane; +0.16) ja kolmanda koha kolumblane Daniel Felipe Martinez (Bora – Hansgrohe; +0.16). Mihkels lõpetas grupis, mis kaotas võitjale 19 minuti ja 49 sekundiga.

Velotuuri üldarvestuses jätkab liidrina Pogacar. Martinez (+7.18) kerkis teiseks ja britt Geraint Thomas (Ineos Grenadiers; +7.40) langes kolmandaks. Mihkels jätkab kokkuvõttes 111. kohal (+3:27.38).

Kolmapäeval ootab rattureid 159 kilomeetrit finišiga Passo Broconi otsas.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X