Mäeuibo jõudis mäestlaskujate MK-etapil finaali, kus pälvis 19. koha

Riko Mäeuibo

Poolas Bielsko-Bialas sõideti nädalavahetusel mäestlaskumise maailma karika sarja teine etapp. Meesjuunioride konkurentsis jõudis finaalvõistlusele Riko Mäeuibo, pälvides seal 19. koha.

Kvalifikatsioonis näitas Mäeuibo 90 mäestlaskuja konkurentsis 16. aega tulemusega 3.14,362. Eelsõidu kiireimale, prantslasele Till Alranile jäi eestlane alla 6,108 sekundiga. Finaalvõistlusel mõõdeti Mäeuibo ajaks 3.17,746, mis andis 19. koha.

„Minu nädalavahetus möödus väga ladusalt. Teadsin enne kvalifikatsiooni, et rajad on siin väga kitsad ja seepärast peab endast kõik välja pressima, et saada 25 parema sekka ja finaali,“ rääkis Mäeuibo. „Kvalifikatsioonisõit oli päris mõnud. Finaalipäeval oli ilm veidi kahtlane – vahepeal sadas vihma ja vahepeal paistis päike. Olin mõlemaks valmis. Ülesse minnes hakkas sadama ja sadas kuni minu võistlussõiduni välja. Mõtlesin, et sõidan turvaliselt, aga natuke oleksin pidanud juurde panema, sest kaotus võitjale tuli lõpuks päris suur. Siiski jään 19. kohaga ja nädalavahetusega rahule.“

Finaalis pälvis võidu ameeriklane Asa Vermette ajaga 3.03,588. Teise koha sai prantslane Mylann Falquet (+3,823) ja kolmanda koha kanadalane Dane Jewett (+4,655).

Eliitmeeste klassis tegi MK-debüüdi Siim Savik, kes sai kvalifikatsioonis 143. koha ajaga 3.34,171. MK-etapivõidu teenis iirlane Ronan Dunne ajaga 2.55,766, kes jättis finaalis selja taha prantslased Loic Bruni (+0,064) ja Loris Vergieri (+1,197).

„Kvalifikatsioon läks väga halvasti, sest kohe raja ülemises osas sõitsin vastu puud. Nüüd on esimese MK-etapi kogemus käes ja siit saab ainult paremaks minna,“ ütles Savik.

MK-sarjas tegi oma esimese stardi veel naisjuunior Katarina Väljako, kes sai eelsõidus ajaks 4.15,086. See andis 13. tulemuse, kuid edasipääsu finaali ei taganud. Võidu teenis inglanna Heather Wilson (3.28,864), edestades uusmeremaalannasid Erice van Leuvenit (+0,069) ja Sacha Earnesti (+2,515).

„Võistlus ei läinud väga hästi, aga kõige halvem ka polnud,“ ütles Väljako. „Treeningpäeval oli mul kaks korralikku kukkumist, millega kaotasin vajalikku treeningaega ja enesekindlust. Muidu on tunne rattal hea, aga mõni asi vajab veel palju arendamist.“

Mäestlaskujate kolmas MK-etapp sõidetakse 7.-9. juunini Austrias Leogangis.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X