Kirill Tarassov võitis XCE MK-etapil Indoneesias väikese finaali ja sai 5. koha

Kirill Tarassov

Indoneesias Palangkarayas jätkunud väljalangemissõidu (XCE) maailma karika sarja kolmandal etapil võitis Kirill Tarassov (Trey Trek Team) väikese finaali ja pälvis üldarvestuses 5. koha.

Kvalifikatsioonis sõitis Tarassov ajaks 40,30 sekundit, mis oli 32 ratturi konkurentsis kuues tulemus. Kiireimale, rootslase Edvin Lindhile kaotas eestlane 1,58 sekundiga. Joosep Mesi (Trey Trek Team) sai eelsõidus 22. koha ajaga 42,39.

1/8-finaalis võistlesid eestlased koos sakslase Nils-Obed Rieckeri ja kohaliku ratturi Mohammead Naufal Prasetya vastu. Veerandfinaali pääses koos sakslasega edasi Tarassov, kes lõpuks poolfinaalis kõrgest konkurentsist välja langes ning lõpetas päeva väikeses finaalis. Seal sai ta jagu Tai ratturitest Boonsane Methasitist ja Sirimongkhon Phunsirist ning jaapanlasest Kohei Yamamotost. Tasuks viies koht. Mesi sai kirja 22. tulemuse.

„Kvalifikatsiooni kuues koht oli väga üllatav,“ tõdes Tarassov. „Nägin, et liigun stardist väga hästi ja ega muud ei olnudki, kui tegin oma kiire stardi ja üritasin pidevalt ees kohta hoida. Antud taktika maksis poolfinaalis aga kätte, kuna teisel ringil sai jaks otsa. Kui esimesed kaks ratturit minust mööda said, siis lasin jala kohe sirgu, et energiat säästa viimaseks sõiduks.“

Suures finaalis pälvis võidu uusmeremaalane Lochlan Brown, alistades Singapuri ratturi Riyadh Hakimi, austerlase Theo Hauseri ja prantslase Lorenzo Serresi. Naiste konkurentsis võidutses hollandlanna Didi de Vries.

Väljalangemissõidu MK-sari jätkub 26. mail Türgis Sakaryas.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X