Ärm: panin oma kanad hakkama, aga vahega lõpuringidele ikka ei jõudnud

Rait Ärm ja Norman Vahtra

Prantsusmaal jätkunud GP des Hauts de France velotuuri (UCI 2.Pro) viiendal etapil (Arques – Cassel; 179,1 km) pälvis kolmanda etapivõidu iirlane Sam Bennett (Decathlon AG2R La Mondiale Team; 4:24.31).

Bennett edestas prantslast Paul Penhoet’d (Groupama – FDJ) ja belglast Jenno Berckmoesi (Lotto Dstny). Norman Vahtra (Van Rysel – Roubaix; +9.08) sai 82. ja jooksikute seas sõitnud Rait Ärm (Van Rysel – Roubaix; +22.14) 100. koha.

„Proovisin jooksikute gruppi saada, sest lõpuringid olid minu jaoks natuke üle jõu käivad ja tahtsin hea vahega sinna jõuda,“ ütles Ärm. „Esimese kolme jooksikuga ma kaasa ei saanud, kuid olin teises grupis ja üritasime neid kätte saada. Kahjuks üks rattur ei teinud meiega koostööd ja nii me väga kaugele ei jõudnud. Lõpuringide alguseks sai peagrupp meid kätte ja mõned ringid hiljem jäin tõusu peal sellest grupist maha. Ühesõnaga panin oma kanad hakkama ja vahega lõpuringidele ikka ei jõudnud. Tulin ilusasti grupetto’s lõpuni ja homme on jälle sprindiks võimalus.“

Velotuuri üldarvestuses on Vahtra (+10.17) 48. ja Ärm (+23.39) 91. positsioonil. Viimasele etapile läheb liidrina vastu Bennett, keda jälitavad Penhoet (+0.28) ja Berckmoes (+0.31).

Finaaletapil on pikkust 176,8 kilomeetrit. Velotuur lõpeb Dunkerque linnas.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X