Gannale etapivõit, Mihkels võttis rahulikult

Madis Mihkels

Itaalias jätkus Giro d’Italia velotuur 31,2-kilomeetrise temposõiduga (Castiglione delle Stiviere – Desenzano del Garda), mille võitis itaallane Filippo Ganna (Ineos Grenadiers). Madis Mihkels (Intermarche – Wanty) sai 108. tulemuse.

Ganna edestas velotuuri üldliidrit Tadej Pogacari (UAE Team Emirates) 29 sekundiga. Kolmanda aja sõitis välja hollandlane Thymen Arensman (Ineos Grenadiers; +1.07). Üldarvestuse meestest oli britt Geraint Thomas (Ineos Grenadiers; +1.14) neljas ja kolumblane Daniel Felipe Martinez (Bora – Hansgrohe; +1.45) 14.. Mihkels kaotas võitjale viie minuti ja 51 sekundiga, sõites keskmiseks kiiruseks 45,8 km/h.

„Läksin tänagi nagu eelmine kord temposõitu rahulikult läbi sõitma, et taastuda homseks nii palju kui võimalik. Enesetunde koha pealt ei oska tänase põhjal järeldusi teha, kuna oma limiite ei puutunud kordagi,“ ütles Mihkels.

Kokkuvõttes juhib Pogacar nüüd teiseks kerkinud Thomast kolme minuti ja 41 sekundiga. Martinez jätkab kolmandal positsioonil, jäädes sloveenist kolme minuti ja 56 sekundi kaugusele. Mihkels on 125. positsioonil (+2:27.01).

Pühapäeval on Girol kavas 222-kilomeetrine etapp marsruudil Manerba del Garda – Livigno. Päeva jooksul koguneb üle 5700 tõusumeetri.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X