Vihm ja libe tee hõrendasid Rahvuste Karika sarja velotuuril Eesti koondise ridu

IMG_7855

Kuni 23-aastaste ratturite Rahvuste Karika sarja kuuluva velotuuri Orlen Nations GP kolmandal etapil (Tvrdošin – Štrbske Pleso; 121 km) sai Markus Mäeuibo (Eesti maanteeratturite koondis) 46. koha. Oskar Küüt ja Romet Pajur pidid katkestama.

Mäe otsas, kus oli vaid neli kraadi sooja, lõppenud etapi võitis Luksemburgi rattur Mathieu Kockelmann ajaga 3:00.54. Teise koha teenis Kasahstani rattur Ilkhan Dostiyev ja kolmanda koha šveitslane Fabian Weiss. Mäeuibo kaotas võitjale 24 sekundiga. 95. kohal lõpetanud Aaron Aus ja 96. kohal finišeerinud Martti Lenzius jäid võitjale alla kahe minuti ja kahe sekundiga.

„Sadanud vihm tegi teed ülimalt libedaks ja mäest laskumisel oli palju kukkumisi,“ kirjeldas Eesti koondisega võistlusel kaasas olev treener Jaan Kirsipuu. „Teiste seas kukkusid ka Romet ja Aaron. Aaron pääses suhteliselt kergelt, aga Romet kukkus väga raskelt puusale ning viidi otse haiglasse kontrolli. Õnneks pilt näitab, et midagi katki ei ole, lihtsalt teeb kõvasti valu. Oskaril läks rehv halvas kohas katki ja kahjuks enam grupile järele ei jõudnudki. Markus oleks ehk paremini suutnud, aga ta külmus lõpus olnud väikesel laskumisel läbi.“

Üldarvestuses kerkis Mäeuibo (+3.29) 44. positsioonile. Lenzius (+15.40) jätkab võistlemist 96. ja Aus (+18.15) 102. kohal.  Esikolmikus on prantslased Mathys Rondel ja Brieuc Rolland (+0.14) ning inglane Matthew Brennan (+0.20).

Laupäeval sõidavad ratturid 175 kilomeetrit marsruudil Bukovina Resort – Jaslo.

Eesti Jalgratturite Liit tänab toetajaid Rand & Tuulberg, Jetoil, Graanul Invest, Škoda Laagri, Hearum, Malmerk Klaasium, Kaamos, EHL Profiles, Team Estonia.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X