Alaphilippe pälvis karjääri esimese Giro etapivõidu, Mihkels: Tiimile oli huvitav päev

Madis Mihkels

Itaalias jätkuval Giro d’Italia velotuuri 12. etapil (Martinsicuro – Fano; 193 km) pälvis soolovõidu prantslane Julian Alaphilippe (Soudal Quick-Step; 4:07.44). Madis Mihkels (Intermarche – Wanty) lõpetas päeva 100. positsioonil.

Alaphilippe edestas finišis 31 sekundiga Ecuadori ratturit Jhonatan Narvaezi (Ineos Grenadiers) ja 32 sekundiga belglast Quinten Hermansi (Alpecin-Deceuninck). Etapivõit on Alaphilippe’i jaoks märgilise tähendusega, sest nüüd on kahekordsel maailmameistril olemas kõigi kolme suurtuuri etapivõidud. Mihkels kaotas võitjale 11 minuti ja 59 sekundiga.

„Tiimile oli huvitav päev. Pidime kõik olema rünnakutes sees ja lõpuks oli jooksikute hulgas kaks meie ratturit,“ rääkis Mihkels etapi järel. „Päev oli täis lühikesi, kuid kohati väga järske tõuse, mis käis mulle üle jõu. Korra alguses olin sileda peal hetkeks ühes minekus sees, kuid see toodi suhteliselt ruttu tagasi ja rohkem ei proovinud ka. Seejärel olin lihtsalt grupis kuni 20 kilomeetrit enne lõppu maha jäin.“

Üldarvestuses jätkab esikohal sloveen Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), kellele järgnevad kolumblane Daniel Felipe Martinez (Bora – Hansgrohe; +2.40) ja britt Geraint Thomas (Ineos Grenadiers; +2.56). Mihkels hoiab 125. positsiooni (+2:21.39).

Reedel on velotuuril kavas sile, 179-kilomeetrine etapp trassil Riccione – Cento.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X