Rait Ärm jõudis esmakordselt UCI Pro tasemega võistlusel TOP10 hulka

Rait Ärm ja Norman Vahtra

Prantsusmaal alanud GP des Hauts de France velotuuri (UCI 2.Pro) avaetapil (Dunkerque – Le Tourquet; 173 km) pälvis Rait Ärm (Van Rysel – Roubaix) 9. koha.

Suures grupifinišis võidutses belglane Milan Fretin (Cofidis; 4:05.47). Teisena ületas finišijoone prantslane Paul Hennequin (Nice Metropole Cote d’Azur) ja kolmandana iirlane Sam Bennett (Decathlon AG2R La Mondiale Team). Norman Vahtra (Van Rysel – Roubaix) sai 23. koha.

„Sõitsin lõpuringidel väga targalt ja ei teinud ühtegi üleliigset liigutust ehk säilistasin külma närvi,“ rääkis Ärm. „Viimase kilomeetri kurvi tulin ideaalselt viiendal positsioonil ja samuti viimasesse kurvi, kust jäi lõpuni 500 meetrit. Tahtsin 250 meetri pealt sprinti alustada, aga kartsin, et liiga vara. Oleks ikkagi pidanud. Vastutasuks vaid TOP10 koht. Siiski on see hea tulemus, sest on minu esimene TOP10 Pro kategooria sõidult.“

Kolmapäeval on velotuuril kavas 184,3-kilomeetrine etapp marsruudil Wimereux – Abbeville.

Foto: Laurent Sanson

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X