Eesti juuniorid lõpetasid maastikuratturite EM-il viiendas kümnes

Matthias Mõttus

Rumeenias Cheile Gradisteis jätkuvatel maastikuratturite Euroopa meistrivõistlustel pälvis Matthias Mõttus olümpiakrossis meesjuunioride konkurentsis 43. koha. Mairit Kaarjärv finišeeris naisjuunioride seas 44. positsioonil.

Meesjuunioride klassis krooniti olümpiakrossi Euroopa meistriks taanlane Nikolaj Hougs ajaga 1:08.04. Tšehh Kryštof Bažant kaotas talle 25 ja rootslane Nils Johansson 44 sekundiga. Ainsa eestlasena võistelnud Mõttus sai 43. koha, jäädes parimale alla kaheksa minuti ja 26 sekundiga.

„Olen väga rahul oma sõiduga,“ ütles Mõttus võistluse järel. „Start oli kiire ja esimeses kitsas kohas tekkis suur ummik, kus pidi paarkümmend meetrit mäest üles jooksma. Stardiringi järel suundusime õigele ringile ning olin stardiringil tehtud kiirendusest väsinud. Ringiaegu vaadates on näha, et esimesed kaks ringi taastusin veel nendest.“

„Kolmandal ringil tundsin juba, kuidas värskus tagasi tuli ning sõitsin koos ühe kreeklase ja taanlasega,“ jätkas Mõttus. „Sõitsime nii kuni viimase ringi alguseni. Juba eelviimasel ringil tundsin vasakus reielihases natuke krampe. Viimasele ringile suundusin taanlasega, kes oli arvanud, et sõit lõpeb üks ring varem. Peale seda jäi ta minust maha ja sõitsin üksi edasi. Mind jälitas umbes neljane grupp, aga kuna jalg oli kohe krampi tõmbamas, siis ei julgenud ma nii kõvasti vajutada, kui tahtsin. Õnneks suutsin sõita piisavalt kiiresti ja lõpusirgele läksime norralasega kahekesi, kellel oli sõidu alguses kett purunenud. Suutsin omavahelise sprindi kindlalt võita. Rada oli kuivana väga vinge ja tehniline. Õnneks olid kõik raja osad sõidetavad tänu eilsele ja tänasele päiksele.“

Naisjuunioride seas võitis sloveenlanna Maruša Tereza Šerkezi ajaga 1:05.45. Šveitslanna Lara Liehner kaotas talle ühe minuti ja 32 sekundiga ning itaallanna Giada Martinoli kahe minuti ja kuue sekundiga. 44. kohal lõpetanud Kaarjärv sai sõita viiest ringist kolm.

Pühapäeval asuvad olümpiakrossi Euroopa meistri tiitleid jagama eliitklassi sportlased. Eestlastest on stardis Janika Lõiv, Mari-Liis Mõttus, Merili Sirvel, Joosep Mesi ja Kirill Tarassov.

Eesti Jalgratturite Liit tänab toetajad EHL Profiles, Rand & Tuulberg, Jetoil, Scania, Malmerk Klaasium, Kaamos, Viking Window, Team Estonia.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X