UAE Team Emirates oli Pariis – Nice’i velotuuril kiireim meeskond, Mihkelsi klubi pidi leppima viimase kohaga

Madis Mihkels

Prantsusmaal jätkuval Pariis – Nice’i velotuuri (UCI 2.UWT) kolmandal etapil sõideti 26,9-kilomeetrine meeskonnasõit. Kõige kiirem oli UAE Team Emirates, Madis Mihkelsi koduklubi Intermarche – Wanty sai 22. koha.

UAE Team Emiratesi võiduajaks mõõdeti 31 minutit ja 23 sekundit, mis teeb keskmiseks kiiruseks üle 51 km/h. Team Jayco AlUla kaotas parimale 15 ja EF Education – EasyPost 20 sekundiga. Vaid kuuekesi startinud Intermarche – Wanty jäi võitjale alla kahe minuti ja üheksa sekundiga.

„Roel van Sintmaartensdijk ei startinud põlvevalu tõttu ning me jäime Georg Zimmermanni ja Lilian Calmejanega juba peale teist tõusu kolmekesi. Finišisse jäi sealt 12 kilomeetrit,“ rääkis Mihkels võistluse järel. „Me ei sõitnud tõuse maksimaalselt, sestap ei oleks olnud mõistlik neid veel aeglasemalt sõita, et teisi oodata. Kuna aeg läks siin kirja peale esimese ratturi finišeerimist, siis panin lõpus 1,5 kilomeetrit nii nagu torust tuli ja siis tulin viimased 500 meetrit rahulikult finišini. Kahjuks kaotasime siiski aega nii tõusul tagasihoidliku tempo hoidmise tõttu kui lõpus ainult kolmekesi sõites.“

Velotuuri üldarvestuses kerkis liidriks ameeriklane Brandon McNulty (UAE Team Emirates), kellele järgnevad sama ajaga meeskonnakaaslased Finn Fisher-Black, Joao Almeida ja Jay Vine. Mihkels (+2.46) jätkab võistlemist 62. positsioonil.

Kolmapäeval sõidavad ratturid 183 kilomeetrit Chalon-sur-Saone linnast Mont Brouillysse.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X