AÜE velotuuril pälvis etapivõidu maailmameister, Tuisk 113.

Aidi Gerde Tuisk

Araabia Ühendemiraatide velotuuri (UCI 2.WWT) kolmandal etapil finišiga Jebel Hafeeti tõusu otsas (128 km) pälvis võidu valitsev maailmameister Lotte Kopecky (Team SD Worx – Protime). Aidi Gerde Tuisk (Team Coop -Repsol) finišeeris 113. positsioonil.

Kopecky jättis finišisprindiga selja taha 21-aastase austraallanna Neve Bradbury (Canyon//SRAM Racing; +0.03). Kolmandana lõpetanud hispaanlanna Mavi Garcia (Liv Alula Jayco) kaotas neile 32 sekundiga. Tuisk jäi võitjale alla 18 minuti ja ühe sekundiga.

„Tuul oli vaiksem, seega ei õnnestunud kellelgi gruppi lõhkuda. Toimus küll palju rünnakuid, kuid ükski rattur minema ei pääsenud,“ ütles Tuisk. „Kui lõputõusuni jäi 25 kilomeetrit, muutus grupp aktiivsemaks. Rabelemist oli palju, sest enne tõusu oli linna vahel palju tehnilist osa. Mina pidin aitama meie ronijal grupi ees püsida, et ta saaks võimalikult heal positsioonil tõusule. Kahjuks ei suutnud ta enda kohta grupis nii hästi hoida ega mul selja taga püsida. See tähendas, et mul tuli mitu korda liikuda vastutuult grupi kõrvalt uuesti ette, mis kulutas päris palju. Peale seda liikusin oma tempos tõusu.“

Etapivõiduga kerkis Kopecky velotuuri uueks liidriks. Bradbury kaotab talle 13 ja Garcia 44 sekundiga. Tuisk (+18.17) jätkab võistlemist 112. kohal.

Velotuuri viimasel etapil on pikkust 105 kilomeetrit.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X