Jumbo-Visma teenis Vuelta mägisel etapil kolmikvõidu, liidrisärk jäi Kussile

La Vuelta

Vuelta 17. etapp (124,4 km) lõppes Altu de L’Angliru mäe otsas, kus pälvisid kolmikvõidu Jumbo-Visma ratturid Primož Roglic, Jonas Vingegaard ja Sepp Kuss. Üldarvestuses säilitas punase liidrisärgi napi eduga Vingegaardi ees Kuss. 

Kõrgeima kategooriaga Altu de L’Angliru tõusul oli pikkust enam kui kümme kilomeetrit. Viimastel kilomeetritel dikteeris tempot Roglic, kellega suutis sammu pidada vaid Vingegaard. Kuss jäi tiimikaaslastest maha ning sõitis tõusu lõpuosa koos hispaanlase Mikel Landaga (Bahrain – Victorious). Finiši eel suutis ta temast mööduda ning Jumbo-Vismale oma 29. sünnipäeval kolmikvõidu tuua. Võitjatele kaotas duo 19 sekundiga.

Üldarvestuses jäi punane liidrisärk Kussile, kes edestab Vingegaardi nüüd kaheksa sekundiga. Roglic jätkab kolmandal positsioonil, jäädes tiimikaaslaseest maha ühe minuti ja kaheksa sekundiga.

Neljapäeval sõidavad ratturid 179 kilomeetrit. Finiš on esimese kategooria tõusu, La Cruz de Linares (8,3 km; 8,5%) otsas.

Foto: Kuvatõmmis Eurospordist

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X