Alamaa pälvis granfondo EM-il hõbemedali

Liisi Alamaa

Pühapäeval Põhja-Itaalias Veronas sõidetud Ale la Merckx granfondo Euroopa meistrivõistlustel pälvis Liisi Alamaa 19-34-aastaste naiste konkurentsis teise koha.

138-kilomeetrisel distantsil sõideti ligi 3000 tõusumeetrit. 19-34-aastaste naiste seas krooniti Euroopa meistriks iirlanna Lenehan Marine (4:41.32), kellele Alamaa kaotas nelja minuti ja 54 sekundiga. Pronksmedali sai kaela itaallanna Elisa Parisi (+10.28).

„Äärmiselt huvitav ja põnev oli üle aastate taas grupisõidus stardijoonele asuda. Võistlus ise oli suures pildis oma profiili pärast raske, samas äge ja pakkus palju erinevaid emotsioone ning mul on medali üle väga hea meel. Granfondo formaat muutub ratturite seas järjest populaarsemaks ja konkurents muutub järjest tihedamaks,“ ütles Alamaa võistluse järel.

„Tõmbasin stardinumbriga omale üsna lühikese kõrre, mistõttu pidin startima viimasest koridorist (2000+). See pani mind juba algusest üsna ebasoodsasse olukorda, sest kulutasin distantsi esimesel neljandikul positsioonide parandamiseks väga palju energiat, mille eest tuli teisel neljandikul natuke lõivu maksta. Õnneks võistluse teiseks pooleks enesetunne paranes ja lõpetasin üldarvestuses 153. positsioonil, kuid seekord piisavalt palju jõudu ei olnud, et esimene naine samuti kätte saada. Veel tegi ootamatu tehniline probleem tagumise käiguvahetajaga natuke närvikõdi, kuid lõpptulemust see oluliselt ei mõjutanud.“

Võistlustules oli veel Siim-Erik Alamaa, kes teenis 19-34-aastaste meeste seas 53. ning üldarvestuses 162. koha.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X