𝐓𝐨𝐞𝐭𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐯𝐢𝐬𝐞𝐫𝐚𝐝𝐚𝐝𝐞 𝐯𝐚𝐣𝐚𝐥𝐢𝐤𝐤𝐮𝐬𝐭 𝐓𝐚𝐥𝐥𝐢𝐧𝐧𝐚𝐬!

Nõmme Terviserada

Hea terviseradade Sõber!

18 aastat tagasi loodud Eesti Terviserajad on pühendunult arendanud üle Eesti terviseradade võrgustikku ning teinud seda ühe eesmärgi nimel – et eestimaalastel oleks mugavad ja turvalised võimalused liikumisharratuse ja spordiga tegelemiseks ning jalgsi ja rattaga tööle, kooli, koju liikumiseks. Tänu regulaarsele värskes õhus liikumisele oleme kõik tervemad ja õnnelikumad!

Tänaseks on Eestis 125 hästi hooldatud terviserada, mida eelmisel aastal kasutati üle 8 miljoni korra.

Terviseradade olemasolu on meie jaoks igapäevane normaalsus ning meist keegi ei tule selle pealegi, et neid ei oleks või keegi sooviks nende arendused tühistada. On loomulik, et meil on iga ilmaga võimalik minna liikuma hooldatud ja valgustatud radadele.

Kahjuks aga ei pea Tallinna linn inimeste liikumisvõimaluste parandamist ja terviseradade arendusi enam oluliseks ning on algatanud Sütiste terviseraja ehitusprojekti ning Nõmme terviseraja (5 km suusaraja) rekonstrueerimisprojekti ehituslubade tühistamise protsessi.

Teemast kirjutasid sel nädalal ka Eesti Päevaleht ja Delfi .

Me ei saa kauem pealt vaadata, kuidas Tallinna linn töötab vastu algatustele, mille eesmärgiks on eestimaalaste parem tervis ning rohkem tervena elatud aastaid. Tallinna elanikud väärivad kodulähedasi terviseradu ja kergliiklusteid nii jalgsi, rattaga kui muul viisil liikumiseks. Soovime, et meil oleks samaväärsed värskes õhus liikumise võimalused nagu meie naabrite juures Põhjamaades.

Tallinna linn soovib tühistada ehitusload Sütiste terviseraja projektile vastuseisu avaldanud inimeste arvamuse põhjal ning toob välja ka selle, et täna puuduva liikumise poolt olevate inimeste toetusallkirjad. Selleks, et Tallinna linnavalitsuse arvamust muuta, oleme algatanud Eesti Terviseradade petitsiooni.

Rõhutame sellega liikumisvõimaluste loomise olulisust ning juhime tähelepanu, et kõnealuste projektide tühistamise tagajärjeks võib olla kõikide Eesti terviseradade arenduste peatumine.

Petitsioonile saab toetusallkirja anda: https://kohalik.rahvaalgatus.ee/initiatives/ad1b8b27-a3ed-4ed0-9ffd-034dd977fa4c

Oleme tänulikud, kui edastate selle kirja oma sõpradele ja tuttavatele, spordiklubidele, liikumishuvilistele ja harrastussportlastele, kes terviseradade olemasolu ja kõikidel aastaaegadel mugavaid liikumisvõimalusi tähtsaks peavad.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X