Aktiivselt sõitnud Tuisk sai Belgias 5. koha

Aidi Gerde Tuisk

Belgias peetud Ladies Cycling Trofee etapil Burst Erpe-Meres finišeeris Eesti valitsev meister Aidi Gerde Tuisk (Keukens Redant Cycling Team) viiendal kohal.

85-kilomeetrise võistluse võitis inglanna Monica Greenwood ajaga 2:14. Pjedestaalile mahtusid veel belglannad Fleur Moors ja Marieke Meert.

„Seekord ei olnud ringid nii tehnilised, aga sellegi poolest oli positsioonivõistlust palju,“ rääkis Tuisk. „Tuul oli tugev, mis tegi sõidu põnevaks. Esimesed 20 minutit sõideti väga tugeva tempoga ja mul oli ikka hirmus raske. Mõtlesin, et peale esimest poolt tundi läheb veidi kergemaks. Kui sõidetud oli juba 35 minutit, siis ei olnud ikka rahunemisest märki. Kergemaks läks alles peale 45 minutit. Tiimikaaslasega paar sõna vahetades sain aru, et kõigil oli raske. Edasi oli sõit hästi lahtine ja toimus palju rünnakuid.“

Tuisk pääses peagrupilt eest võistluse keskel ja seejärel uuesti umbes neli ringi enne finišit. „Meid oli ees 8-9 tükki ja kõik tegid tööd. Tundus, et võimegi ette jääda,“ jätkas Tuisk. „Seejärel tuli aga kolm ratturit veel järele ja peale seda sai ka peagrupp meid kätte. Seejärel algasid uued rünnakud, kuid lõpus oli siiski suur grupifiniš. Sain väga heal positsioonil sprintima hakata, aga olin päris väsinud ja ei jaksanud end seekord sinna mäkke eriti sprintida. Siiski olen sõiduga rahul.“

Ühtlasi kerkis Tuisk Ladies Cycling Trofeel parimaks U23 vanuseklassi ratturiks.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X