Peeter Pruus alustas hooaega Hispaanias 15. kohaga, Greete Steinburg oli naiste seas 14.

Peeter Pruus

Hispaanias alanud maastikuratturite mitmepäevasõidu Mediterranean Epic (UCI SCH) esimesel etapil sai hooaja avastardi teinud Peeter Pruus (Buff Megamo Team) eliitmeeste seas 15. ja Greete Steinburg (Cannondale Vas Arabay) eliitnaiste seas 14. koha.

Avapäeval võtsid maastikuratturid mõõtu 29-kilomeetrisel temposõidul, kus kogunes ligi 600 tõusumeetrit. Eliitklassi meeste seas võidutses endine maastikumaratoni maailmameister Andreas Seewald ajaga 46.03. Teise tulemuse sõitis välja Krzysztof Lukasik (46.19) ja kolmanda Georg Egger (46.31). Hooaja avastardi teinud Peeter Pruus sai 15. koha ajaga 47.15.

„Enne starti ei olnud ma väga kindel enda vormis. Sel aastal on olnud veidi teistsugune ettevalmistus. Veetsin rohkem aega Eestis – suusatasin ning tegin lühemaid trenne õues ja pukil. Intensiivsust olen hoidnud siiski kõrgel,“ avaldas Pruus peale etappi. „Tänasega olen rahul, tegin oma sõitu. Suutsin viimasel tõusul korralikult pingutada ja ei vajunud ära. Võib-olla 15. koht ei ütle palju, aga tase on siin kõva ja vahed väikesed. Eelmise aastaga võrreldes on see 11 kohta parem tulemus. Kolm päeva on veel ees. Eks ole näha, kuidas pikematel etappidel jalad on.“

Eliitnaiste seas oli parim Luisa Daubermann ajaga 58.14. Teise koha teenis Janina Angela Wüst (58.28) ja kolmanda Emilly Johnston (58.59). Steinburg sai 14. koha ajaga 1:05.03. „Teadsin juba enne starti, et minu jaoks on see tõenäoliselt tuuri kõige raskem etapp – väga intensiivne, lühike ja kiire,“ ütles Steinburg. „Teadsin rada enam-vähem, natuke olid korraldajad seda küll muutnud. Igal juhul sai peale starti juba paari kilomeetri pärast mind kätte 20 sekundit tagant poolt startinud eelmise aasta tiimikaaslane Janina. Natuke aega sõitsin väikese vahega tema selja taga, kuid juba esimesel järsemal tõusul kadus ta eest. Jätkasin oma tempoga ning hoidsin seda lõpuni. Sain veel kätte mõned eestpoolt startinud naised. Kokkuvõttes oli minu jaoks vilets päev, aga pead norgu ei lase, sest saab ju ainult paremaks minna. Ootan järgnevaid päevi ja loodan ennast paremini tunda.“

Teisel etapil tuleb ratturitel sõita 58 kilomeetrit ja 1700 tõusumeetrit. Mitmepäevasõit lõpeb pühapäeval.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X