Norman Vahtra Tourist: arvan, et nii Kangert kui Taaramäe saavad oma võimaluse

652454h5319t63

Laupäeval alanud Prantsusmaa velotuuril hoiavad Rein Taaramäe ja Tanel Kangert nelja etapi järel vastavalt 50. ja 66. kohta. Äsja Poolas kõrgetasemelise velotuuri võitnud Norman Vahtra usub, et mõlemad Eesti ratturid saavad aga suurtuuril oma võimaluse ning et ka etapivõit on tänavu realistlik.

“Kõige suurem üllatus oli esimene etapp. Dylan Groenewegen kukkus ja võitis hoopis tema lahtivedaja (Mike Teunissen – toim.). See on väga tore, et ka abimehed saavad sellisel tuuril särada,” rääkis Vahtra ETV spordisaates Tour de France’ist.

Tänavu on Touril alles üks individuaalne temposõit ning jagatakse preemiasekundeid. “Ma arvan, et see mõjutab päris palju, sest need võitjad minevikus on saanud oma edu just temposõitudega ja need konkurendid on võistelnud juba pigem teise koha peale. Sky meeskonna ülemvõim viimastel aastatel on päris suur olnud ja mul on väga hea meel, et Chris Froome sel aastal ei sõida.”

Mida võib oodata Tanel Kangertilt ja Rein Taaramäelt? “Ma arvan, et nad saavad mõlemad oma võimaluse, sest superstaari nende tiimides ei ole ja ma loodan, et ühel neist tuleb ka etapivõit.”

Eelmisel nädalal võitis Vahtra Poolas Solidaarsuse ja Olümpiavõitjate velotuuri, teenides sealjuures kolm etapivõitu. “See on mu karjääri suurim võit ja see nädal oli muinasjutuline. Ma ei uskunud, et selle tuuri võidan ja tänu sellele ma selle tegelikult võitsingi. Taktikaliselt mängisime selle peale, et eesmärk ei olnud üldarvestuse võit ja tänu sellele konkurendid tegid meie töö osaliselt ära,” rääkis rattur edu pandist.

Allikas: sport.err.ee

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X