Mõttus Norra mitmepäevasõidul neljas

Mõttus Rye bike festivalil

UCI S1 kategooria mitmepäevasõidul Norras, Rye bike festivalil tegi kokkuvõttes Eesti MTB koondislastest parima tulemuse Mari-Liis Mõttus. Mõttus lõpetas viimase etapi 4. kohal ja edestas üldarvestuses 3. kohal olnud taanlannat Ann-Dorthe Lisbygd piisava vahega, et temast üldarvestuses mööduda. Mõlemast oli omakorda 12 sekundit kiirem slovakitar Janka Kaseg Stevkova. Nõnda jäi Mõttuse lõplikuks kohaks 4. Mari-Liisi arvates jäi natuke vajaka tõusudel ja veidi on juurde vaja ka plahvatuslikku jõudu, aga muidu võib Norra reisiga rahule jääda. Tuuri võitis pisut üllatuslikult taanlanna Carolina Bohe, kes suutis eelmistel päevadel kaotatud peaaegu minutilise vahe Jenny Rissvedsiga tagasi sõita, finišheerides viimasel etapil esimesena. Selle aastane tuur oli rahvuste rohke, naiste esiviisikus olid kõik erinevast rahvusest, kusjuures parim norralanna oli alles 6. kohal.

Meeste eliit klassis osalenud Markus Pajur ja Armin Pilv tegid samuti üldtabelis tõusu. Pajur liikus pärast esimest ringi aina ette poole ja jõudis koguni esikümnesse, kuid tegi viimasel ringil väikese vea laskumisel ja kaks konkurenti pääsesid mööda. Viimase etapi tulemuseks 12. koht, sama koht jäi ka protokolli üldkokkuvõttes. Armin Pilv maadles kohtadega neljandas kümnes ja lõpetas sõidu 43. kohal. Tuuri võitis taanlane Jonas Lindberg, Norra valitseva XCO meistri Petter Fagerhaugi ja Erik Hægstad-i ees.

Fotol: Mari-Liis Mõttus neljas (erakogu)

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X